Aqua redesign in Mac OS X 10.2

18 reacties

De software piraten op het net hebben al lang de beta versies van Mac OS X 10.2 binnen gehaald. Bij de laatste beta versie (6C48) hebben ze een Aqua redesign ontdekt! Het is wat minder overdreven diep, glimt nog beter en is nog gladder. Ik vind het er persoonlijk beter uit zien.

Lees het artikel verder om screenshots te bekijken.

Tip ingezonden door: Jasper

Bron: MacNN forums

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Pieter Coolsma

  …de Dock achtergrond is ook aangepast. Oogt een stuk lekkerder vind ik zelf!

 • Profielfoto
  Zout

  ik vind het niet echt mooier ofzo, eigenlijk maakt het maar zo weinig uit dat je er haast niks van ziet als je het niet naast elkaar zet.

  Kan het ook zijn door de nieuwe graphics engine???? lijkt me een meer voor de hand liggende verklaring.

 • Anoniem

  Tja, ik vind/vond Aqua al mooi en ik zie niet echt grote verschillen. Het beloofde zoekicoontje komt wel goed van pas maar dat heeft nix met aqua te maken. Als je de huidige Aqua te donker vind zet dan je monitor lichter..:p . Kortom verder wil ik het eerst zien, gebruiken en voelen en dan pas geloven..(denk dat ik wacht op 10.2.2;)

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Haha, waarom wachten op 10.2.2? Echt onzin. 10.2 is (veel) beter dan 10.x.x, dus upgraden kan echt geen kwaat.

 • Profielfoto
  Bas

  …………..maar mijn PPC heeft geen behoefte aan mooiere grafische UI, maar aan snelheid. Duz vooralsnog geen voorpaginanieuws :D

 • Anoniem

  Wat ik bedoelde is de 2de versie van 10.2 (ik wacht altijd tot na de eerste/tweede update) dus ik wacht zeg maar op de Jaguar X type II;)

 • Profielfoto
  Pieter Coolsma

  …wachten tot je een ons weegt! Het is ongeveer hetzelfde als mensen wachten met de aanschaf van een G4, met als reden “over een half jaar komen er snellere G4’s!”. Ja en dan over een half jaar weer dezelfde reden… ???

 • Anoniem

  In dit tempo wat Apple nu heeft zullen die upgrades echt niet lang op zich laten wachten:p . Hoeveel tijd zit er nu werkelijk tussen het verschijnen van MacOS X 10.0 en MacOS X 10.1.5?? Volgens mij zijn die gewoon binnen 1 jaar uitgekomen….(dat zijn dus X updates:p )..Ik weet nog bv hoe ongeloofuluk traag de eerste versie was..Ik vind de aanschaf van hardware toch een andere zaak. En vergeleken met de Windhoos bakken gaat je hardware een stuk langer mee.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  MichaelWeij: dat is nog steeds geen argument, maar goed.;)

  Bas: Mac OS X 10.2 zal -zoals eerder vermeld in de artikelen- ook stukken sneller zijn.

 • Anoniem

  Er is eigenlijk maar 1 manier om X echt snel te maken op je machine en dat is RAM, heel veel RAM…zeker als je, net als ik, continue Classic nodig hebt (Quark, Photoshop 6, Illustrator 9)..Ik wil dan eerst wel eens zien hoe snel 10.2 is vergeleken met mijn 10.1.5 nu (kan het testen op 2 identieke machines). Oh ja ik heb er maar ff een poll van gemaakt..ben benieuwd

 • Profielfoto
  Igor

  Er zijn dus al mensen die 10.2 hebben. Dus is het echt werkelijk sneller?

 • Profielfoto
  Elger

  Download dan ff hotline client (als pitbull) en zoek em op… ff re-partitioneren(??) die hd en installen:) EZ (probeer het dus zelf Igor :P)

  Veel succes…

 • Profielfoto
  imac1234

  Hoe komen mensen aan 10.2? Verder vind ik de verschillen voor zover ik dat hier kan zien minimaal. Tot nu toe ben ik best een tevreden gebruiker van OSX en heb ik nog geen moeilijkheden gehad met het updaten,(vind ik eigenlijk best wel leuk dat updaten, elke keer weer spannend wat er nu weer veranderd zou zijn) :0

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Inderdaad.. Er zijn nog steeds mensen die geloven dat updaten niet verstandig is. Het hele feit “UPDATE” houd in dat er alleen maar verbeteringen zijn. Mac OS X 10.2 zal dus alleen maar beter zijn en in geen enkele manier slechter. MichaelWeij, dus als ik het goed heb wacht jij op 10.2.2 en als die uitgekomen is wacht je op 10.2.2.2 en als die uitgekomen is wacht….. etc..?

 • Profielfoto
  Igor

  elger: Ik ben niet op zoek naar 10.2. Ik wil alleen even weten van de mensen die het al gebruikt hebben of het echt sneller is dan 10.1. Want dit is waarschijnlijk één van de grootste veranderingen in 10.2.

 • Profielfoto
  Elger

  Igor: ik ga het maar eens proberen dan… ff een nieuwe HD aanschaffen voor het geval dat het fout gaat…

 • Anoniem

  ..een ons weegt?? Nee Adriaan, ik wacht zeg maar op de eerste vernieuwde versie van 10.2..als de eerste bugs er weer uit zijn..daarna hou ik de handel door de programmatuur update gewoon bij…Ik ben gewoon in mijn werkomgeving iets minder snel met het installeren van gloednieuwe spullen..de ervaring heeft me gewoon geleerd dat er vaak nog bugs inzitten (Photoshop 6-> 6.01, InDesign 1.5->1.5.2, Illustrator 9->9.0.2). Ik heb op Carracho al 2 maanden de Jaguar Devolopment files voorbij zien komen, best interessant maar dan wel voor een testmachine en niet mijn werkstation;) …Ik blijf gewoon super pro X maar wel kritisch!!:p

 • Profielfoto
  Beathoven

  Ik denk dat ze bij 10.3 overgaan op zilver/zwart net als op hun website soms te zien is:)