Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 19 juni 2002
Leestijd: 1 minuut

Apple geeft winst waarschuwing

Den Haag, 7.48 uur (herzien 9.12 uur) – Apple heeft zijn prognoses voor de winst in het derde kwartaal van zijn boekjaar met 200 miljoen dollar naar beneden bijgesteld. De winst komt volgens de computerfabrikant uit op tusen de 8 en 10 dollarcent per aandeel in het eind juni af te sluiten kwartaal. Eerder ging Apple uit van een winst per aandeel van 11 dollarcent of iets meer.

De omzet zal tussen de 1,4 en 1,45 miljard dollar liggen, terwijl Apple eerder een omzet van ongeveer 1,6 miljard dollar heeft geprognotiseerd. De omzetdaling is volgens de computerfabrikant voornamelijk te wijten aan een tegenvallende vraag van de zijde van consumenten en creatieve branches zoals reclamebureaus en uitgeverijen.

Geografisch gezien is de vraag in het bijzonder in Japan en Europa zwak. Anderzijds denkt Apple hogere brutomarges te kunnen behalen doordat sommige componenten goedkoper zijn geworden. Daardoor valt de winstdaling nog mee.

Topman Steve Jobs blijft optimistisch over de vooruitzichten voor de lange termijn. Hij wijst er op dat Apple als een van de weinige pc-fabrikanten nog steeds winst maakt.

Automatiserings-gids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.