Apple introduceert een rackable G4 server

9 reacties

Apple introduceert een rackable G4 server (single of dual 1Ghz processor) genaamd Xserv.
De Xserv is 1U (1.75-inch) hoog en er kan totaal 480GB aan hardeschijf ruimte in.
Natuurlijk is het onderhouden van de Mac OS X Server een eitje met de software die Apple bij de Xserv leverd. Beetje prijzig, begint bij $2999. Neem een kijkje en geniet.

Apple Xserv

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  DrJerph

  …dat vind ik echt wel meevallen. Als je het vanuit het oogpunt van een gewone consument kijkt, ja. Maar dit is geen machine bedoeld voor consumenten. Dit is een low-end server.
  Ik heb een klein beetje vergelijkend marktonderzoek gedaan, een dan kom je bijna automatisch uit bij Sun. Neem maar eens een kijkje op http://www.sun.com/servers/entry/. Als je iets vergelijkbaars neemt, bv de Sun Fire 280R of Enterprise 220, en daar tegenover het topmodel XServe, zie je dat de specs min of meer gelijk zijn (XServe misschien over het algemeen iets sneller). De XServe heeft echter meer uitbreidings mogelijkheden (PCI/AGP sleuven), VEEL meer opslag capaciteit (halve tera-byte!!!!, en er zit ook nog een U160 SCSI kaart in), en over het algemeen maakt de XServe een meer gebruikers vriendelijke indruk. En vergelijk nou de prijs van de XServe en de Sun opties eens…. blijkt de XServe een koopje te zijn.
  Dit zijn allemaal dingen waar bedrijven redelijk gevoelig voor zijn (en daar is de XServe uiteindelijk voor bedoeld).

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Iets vergelijksbaars (natuurlijk veel minder goed) is toch eigen een Sun Cache Raq. Daar zit ook een handige controlpanel in en is ook standaard met genoeg geleverd (software/hardware). Deze is wat goedkoper en heeft veel en veel minder te bieden dan de Xserv. Met “Beetje prijzig” word natuurlijk in de ogen van de consument gekeken. Natuurlijk heeft de Xserv betere gebruiksvriendelijkheid, het is van Apple. Je kan gewoon met een programma je server managen. Voor wat je krijgt is de Xserv de prijs meer dan waard.

 • Profielfoto
  iMan

  het si nog altijd “begint” ;)

 • Profielfoto
  ringenoldus

  dit ding is een van de goedkoopste rackmount met deze snelheid op de markt nu kost bij sun een vergelijkbaar maar twee keer grotere machine 100000 dollar (duurste model apple middel klasse sun veel meer machine dan sun en GIGABIT ETHERNET HE dat heeft sun niett eens standaard dit is de kleinste goedkoopste dual processor supercomputer op de mark.
  en de sun software is niet vergeleken met OSX server Osx server IS EEN ECHTE UNIX

 • Profielfoto
  ringenoldus

  scsi vind apple onhandig want het produceert meer hitte vanwegen de pci kaart en vraagt ook meer ruimte in zo’n kleine kast dit is tot nu toe de goedkoopste RISC oplosing op de mark en ook de beste

 • Profielfoto
  ringenoldus

  een bedrijf in europa heeft er net 456 van deze duurste modellen gekocht

 • Anoniem

  Waarom geen dubbele (hot swap) voeding en een RAID controller? Hoop niet dat ze geen dubbele voeding hebben om ruimte te besparen.

  Maar voor de rest ben ik tevreden over de “eerste echte” server!!
  ???

 • Profielfoto
  sctemme

  Ik denk dat jullie de Cobalt Raq bedoelen. Ik heb zo’n ding in het rek hangen: het is een AMD K6 met Red Hat linux erop en een niet onaardige management applicatie. Twee 100Mbit Ethernet aansluitingen en een leuk blauw frontje.

  Sun heeft Cobalt een tijdje geleden opgekocht en blijkbaar het één en ander geleerd: sindsdien is Sun gekomen met de Netra X1, een 1U rackmount doosje gebaseerd op IDE. Er zit een enkele 500MHz Ultrasparc in, vier DIMM slots en ruimte voor twee schijven. Een paar leuke features die Apple volgens mij nog niet heeft: alle identificatie-informatie staat op een smart card dus als er eentje uit klapt schuif je die smart card in een nieuwe en serveer je vrolijk door. Er zit een ledje op de voorkant dat je remote aan kunt zetten. Zo kun je de datacenter technicus naar precies het juiste doosje dirigeren. Kosten: $995. Da’s een hoop minder dan een 280 én de helft van een XServe, maar het heeft ook wat minder features.

 • Profielfoto
  wilko

  Hier zat ik dus op te wachten:)