Windows XP extra pijn!

Door: Adriaan Mol - 11 reacties

Op de web site Fortune.com -die overigens gesponsord word door Microsoft- staat een leuk artikel geschreven waarom Microsoft Windows XP nog slechter is als het voorgaande. Tenminste, het zou een verbetering moeten zijn, maar dat blijkt dus helemaal niet zo.

Lees het artikel hier.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  XP is wel beter… Waarom? Heb nog nooit van een van mijn Wintel kennissen gehoord dat ie ooit is vastgelopen.:) Weten hun ook eens hoe dat voelt :0

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Een Windows computer houd het geen 10 minuten vol met mijn manier van computeren. Ik heb geen idee hoe het komt, maar ze crashen vrijwel altijd.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Windows XP ook!

 • Profielfoto
  Elger

  Bij mij crashen pc’s ook altijd. Maar heb XP nog nooit echt kunnen gebruiken. Dus misschien komt het nog een keer voor.
  De laatste was Windows CE op een iPaq, dat was in 5 minuten gebeurt en garant voor een reset van deze onderzetter.

 • Profielfoto
  JeePee

  Ik heb hetzelfde probleem Adriaan. De computer van mijn schoonouders test en ‘repareer’ ik regelmatig en die crasht regelmatig. Wat een troep is dat XP. Ik krijg sterk de indruk dat het nog lang niet klaar was, maar toch maar vast op de markt gebracht werd. Als je kijkt wat een gatenkaas het is op internet… en dat terwijl er een firewall ingebouwd zou zijn… Ik heb al verschillende (gratis) firewalls geprobeerd (Sygate en Zonelabs), maar ze krijgen het geen van allen dicht (of crashen)… Ik blijf proberen, maar heb vooralsnog weinig hoop. Kijk ook naar alle security-updates en waarschuwingen… Je maakt mij niet wijs dat ze daar niet eerder op hadden kunnen komen. Het op de markt brengen is gewoon een arrogante zet geweest van een bedrijf wat DENKT dat het zich dat kan veroorloven.
  Verder is het systeem gewoon niet makkelijk. Het heeft echt wel zijn voordelen t.o.v. 98, etc (denk aan de diverse programmaatjes voor film en muziek, die direct starten), maar dat weegt wat mij betreft niet op tegen o.a. alle ONveiligheid. Ik raadde mijn vader aan om over te stappen naar XP, maar ik heb het hem onlangs maar afgeraden!!:p

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Misschien is het nog niet af. Maar het is wel opvallend dat Apple met Mac OS X bezig was en opeens komt Microsoft met XP. Daarnaast is Mac OS X een grotere stap geweest dan XP en ik merk toch echt duidelijk dat Mac OS X stukken stabieler is dan zijn voorgangers. Ik moet eerlijk zeggen dat ik vrijwel nooit Windows gebruik (alleen als ik bij een vriend ben of iets dergelijks), maar zover ik weet is het slappe pap.

 • Profielfoto
  Bas

  Was bij een vriend op bezoek met een nieuwe P4 2.0 gigH……blablabla. In ieder geval zat ie zo vast als een huis binnen 10 minuten. Had net een spelletje gedaan en opende 3 programma’s toen kapte die er al mee;) Kan nog niet aan Unix tippen blijkt wel weer

 • Profielfoto
  JeePee

  Dat denk ik ook Adriaan. Ik denk dat Microsoft zo snel mogelijk XP heeft uitgebracht om Mac OS X de wind uit de zeilen te nemen, niet onterecht, alleen wel jammer dat XP niet bepaald vlekkeloos draait onder de motorkap. Ik ben erg benieuwd wat voor verbeteringen er aan gaan komen voor XP, maar het zou me niet verbazen wanneer het systeem te weinig uitbreidingsmogelijkheden en mogelijkheden tot verbetering in zich heeft en dat Microsoft uiteindelijk met een ander systeem in zee moet gaan…. Unix????;)

  We zullen zien, wij zitten in ieder geval goed:D

 • Profielfoto
  JeePee

  Als ik een paar vraagtekens neerzet krijg ik standaard zo’n ( ??? ) gezichtje en dat terwijl ik nogal eens ????????????? een heleboel vraagtekens gebruik. Is het mogelijk om mijn berichtjes achteraf te wijzigen Adriaan?

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Het gebruiken van veel vraagtekens is toch ruis. Maar misschien is het inderdaad een goed idee om berichten te kunnen veranderen (achteraf). Ik zal kijken wat ik voor jullie kan doen!

 • Profielfoto
  Igor

  Wat ook wel handig zou zijn is dat er onder het artikel komt te staan of er nieuwe berichten zijn. Ik vind het steeds zo irritant om te onthouden hoeveel reacties er op artikel gegeven waren.

  maar misschien wordt het dan ook wel een te drukke pagina.