Microsoft en Apple

Door: Adriaan Mol - 8 reacties

In 1997 heeft Microsoft met Apple een contract gesloten voor 5 jaar om software support aan de Mac te geven. In augustus zal deze zal verlopen zijn, maar volgens Kevin Browne (Microsoft Mac General Manager) zal Microsoft gewoon doorgaan met het produceren van producten voor de Mac. Het is nog niet bekend of Microsoft en Apple het contract zullen verlengen.

Microsoft is altijd up to date geweest met Office, het was in de meeste gevallen zelfs beter als de Windows versie. Outlook, Entourage en MSN Messenger zijn ook recent vernieuwd.

Daarnaast is Microsoft bezig met volledige .NET support voor de Mac te geven. Ze zeggen daardoor de PC en de Mac te intergreren. Ook is het Microsoft Mac team bezig met het verbeteren van Mac Internet Explorer, zodat deze sneller en beter rendered en veiliger is. We kunnen een totaal vernieuwde versie van bijvoorbeeld Internet Explorer verwachten in 2003.

Over Outlook heeft Microsoft nog geen mening, aangezien Apple nu een gratis e-mail client bij Mac OS X leverd.

Lees meer op MacWorld.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Igor

  Ik hoop alleen niet dat ze alles zo goed intergreren zodat ze heel je mac kunnen bekijken. Net zoals het nu met Xp wordt gedaan. De laatste update van Kazaa is hier een goed voorbeeld van. Sinds de laatste update kan men al je computerbestanden bekijken en bewerken.

  Hopelijk gebeurt dit niet met de mac…

 • Profielfoto
  Elger

  Je bent toch helemaal niet verplicht om m$ producten te gebruiken. Jullie hadden zelf al een hoopvolle recensie geplaatst van omniweb… over 2 jaar is dat vast al weer een stuk gevorderd.

  En achja… .NET… dat is iets van m$ waarvan gezegd word dat we niet zonder kunnen… ik leef er nu toch ook zonder mee?

 • Profielfoto
  Igor

  Helemaal mee eens. Ik heb .Net nog nooit gebruikt. Het enige wat ik gebruik is een hotmail adres omdat ik vaak op verschillende plaatsen mijn e-mail check. Zelfs de overstap van altavista-mail naar hotmail voor mij was moeilijk omdat ik eigenlijk helemaal geen microsoft mail wilde. Uiteindelijk ging ik toch over doordat altavista erg verslechterde en msn-messenger handig is om met je vrienden te praten, want die hebben nooit van ICQ gehoord…

  Ik denk dat in 2003 ook het beste produkt van microsoft op de markt komt, de beroemde stofzuiger…..

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Dit artikel was objectief, heb dus nergens vermeld dat we Microsoft producten MOETEN gebruiken.
  Zelf vind ik .NET afschuwlijk aangezien er banners en dat soort onzin gebruikt word. Wie heeft er op iTools wel eens een banner gezien? Apple geeft ons webspace (iDisk), email en andere goede gratis diensten.
  Voor MSG Messeger heb je overigens geen Hotmail email meer nodig.

 • Profielfoto
  Igor

  Mactopia heeft nu zelf ook het interview vrij gegeven: http://www.microsoft.com/presspass/events/svspeaker/04-10browne.asp

  Hier staat alles nog een keer in.

 • Profielfoto
  Elger

  Voor degene die het nog volgen:
  http://www.mailcity.com
  6mb gratis:)
  http://www.spymac.com
  25 mb gratis
  http://www.mac.com
  ??? gratis

  En voor M$N hoef je geen hotmail account te gebruiken.

  ps: hotmail is overgekocht door M$, dus het is eigelijk helemaal niet het idee van M$;) (zoals gewoonlijk)

 • Profielfoto
  Igor

  de enige altenatieven die msn messenger geeft is passport.com en msn.com. Deze zijn ook allebei van Microsoft. En een ander programma dan msn zie ik niet zo zitten heb het wel geprobeerd.

  En spymac gaat echt langzaam! misschien op verkeert tijdstip geprobeert maar toch. Ik gebruik alleen nog maar Entourage en daar werkt hotmail redelijk goed mee.

 • Profielfoto
  Elger

  Microsoft laat zien dat je een MS mail adres nodig hebt, dat is NIET waar. Je kan gewoon een willekeurig e-mail adres gebruiken. Ik gebruik mijn wish adres en werkt prima:)