Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 9 april 2002

Hackers Busted

Niet zo vraag Apple-gerelateerd maar toch de moeite waard om even te melden:
De KLPD heeft vandaag rond 9 am 6 woningen en 2 bedrijfspanden doorzocht.

Copy-paste:
Doorzoekingen in onderzoek naar hackers
In een omvangrijk onderzoek naar het hacken van computers zijn vandaag zes woningen en twee bedrijfspanden doorzocht. Bij de doorzoekingen is beslag gelegd op computerservers, personal computers en cd-roms.

Het onderzoek startte met een Duits rechtshulpverzoek na een inbraak in februari vorig jaar in de bedrijfscomputer van een onderneming in Hamburg. Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket en wordt uitgevoerd door de Dienst Recherche Onderzoeken van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Het vermoeden bestaat dat de verdachten door het wereldwijd hacken van computers een digitaal netwerk hebben opgezet, waarmee zogeheten ‘distributed denial of service’ aanvallen (D-DOS attacks) kunnen worden uitgevoerd. Hierbij worden computers onderling gekoppeld en worden grote hoeveelheden datapakketten richting een slachtoffer gestuurd. Het gevolg is dat de computer van het slachtoffer crasht.
Door verschillende bedrijven in Nederland is aangifte gedaan van het hacken van computers. KPN deed aangifte na het mislukken van de koninklijke chatsessie eind januari van dit jaar.

De verdachten maken deel uit van de hackersgroepen Xtreme Power (XP) en Down Under Crew (DUC). De verdachten zijn mannen van wie de leeftijden uiteen lopen van 18 tot 30 jaar. Zij worden verdacht van computervredebreuk, vernieling van gegevens en vernieling van een telecommunicatienetwerk.

De doorzoekingen vonden plaats in Almere, Goor, Terneuzen, Culemborg, Den Haag, Leeuwarden en Amsterdam. Een verdachte is aangehouden toen bij de doorzoeking in zijn woning een hennepkwekerij werd aangetroffen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hackers Busted
Sluiten