Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 25 april 2002
Leestijd: 1 minuut

Game-over voor Internet Explorer!

Internet Explorer heeft nu echt een grote concurrent erbij. Een programma heeft het maar moeilijk te verduren wanneer het tegen een Microsoft product moet kunnen concureren. Het is natuurlijk niet zo moeilijk voor een groot bedrijf zoals Microsoft om een programma beter te maken dan een “klein” knullig software bedrijfje. Microsoft kan simpel weg zoveel geld in een project stoppen om het beter te maken.

OpenSource is altijd al een groot concurrent van Microsoft geweest. OpenSource houd in dat iedereen mee mag knutselen aan het project (tevens non-profit). Dit veranderd de positie van Microsoft natuurlijk een beetje.

Netscape heeft de strijd tegen Explorer simpel weg verloren. Iedereen leek het te accepteren. Live goes on.
Maar nu is het toch echt serieus verleden tijd. Een groep mensen samen met Netscape zijn begonnen met een nieuwe browser: Mozilla.

Mozilla is een snelle handige browser. Heeft handige functies zoals het negeren van reclame popups en banners. Het is tamelijk stabiel, maar heeft natuurlijk nog een aantal bugs, omdat het zwaar in development is.
Mozilla is beschikbaar voor Windows, Macintosh en Linux.

Een andere hele goede browser voor de Mac is ook Chimera wat gebaseerd is op Fizzila. Tevens ook een project van Mozilla. Echt een aanrader.

Mozilla
Chimera
Artikel in Times

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Game-over voor Internet Explorer!
Sluiten