Game-over voor Internet Explorer!

Door: Adriaan Mol - 5 reacties

Internet Explorer heeft nu echt een grote concurrent erbij. Een programma heeft het maar moeilijk te verduren wanneer het tegen een Microsoft product moet kunnen concureren. Het is natuurlijk niet zo moeilijk voor een groot bedrijf zoals Microsoft om een programma beter te maken dan een “klein” knullig software bedrijfje. Microsoft kan simpel weg zoveel geld in een project stoppen om het beter te maken.

OpenSource is altijd al een groot concurrent van Microsoft geweest. OpenSource houd in dat iedereen mee mag knutselen aan het project (tevens non-profit). Dit veranderd de positie van Microsoft natuurlijk een beetje.

Netscape heeft de strijd tegen Explorer simpel weg verloren. Iedereen leek het te accepteren. Live goes on.
Maar nu is het toch echt serieus verleden tijd. Een groep mensen samen met Netscape zijn begonnen met een nieuwe browser: Mozilla.

Mozilla is een snelle handige browser. Heeft handige functies zoals het negeren van reclame popups en banners. Het is tamelijk stabiel, maar heeft natuurlijk nog een aantal bugs, omdat het zwaar in development is.
Mozilla is beschikbaar voor Windows, Macintosh en Linux.

Een andere hele goede browser voor de Mac is ook Chimera wat gebaseerd is op Fizzila. Tevens ook een project van Mozilla. Echt een aanrader.

Mozilla
Chimera
Artikel in Times

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Igor

  Ik heb net Mozilla gedownload en geĂ¯nstalleerd, maar het is precies Netscape!! Ik heb een hekel aan de user-interface van Netscape vind het niet lekker werken. ???

  De screenshots van Chimera zien er wel goed uit dus ik zal die eens bekijken…

  Maar Mozilla vind ik niks, ze moeten zelf even een eigen user-interface maken!

 • Profielfoto
  Elger

  waarom zou een pc gebruiker moeite nemen om dat te downloaden etc.

  Als de tijd ervoor rijp is: een aol-achtige campagne met een gratis os (lindows) / browser (mozilla) op de cd. Natuurlijk gratis cd’s :)… Dan zullen er wel wat (denk veel) overstappen, omdat ze gewoon hun windows zooi kunnen blijven draaien. Het enige probleem is dat het systeem dan stabiel is:D Oei!

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Inderdaad, daarom is Chimera de goede oplossing. Het is een Mozilla variant met een OS X interface!

 • Profielfoto
  JeePee

  Als ze alle handigheden van Mozilla en de schoonheid van Chimera samen zouden voegen…. Nou, dan is iedereen om!! Nu surf ik met Mozilla vanwege het gemak, maar liever kijk ik naar Chimera.

  Hopelijk passen ze de interface van Mozilla nog aan, want erg mooi is ‘ie inderdaad niet.

 • Profielfoto
  sctemme

  Het Mozilla project heeft een aantal subprojecten ( http://mozilla.org/projects/ ), waaronder Fizzilla ( http://mozilla.org/ports/fizzilla/ ), de Carbon port, en de layout engine Gecko ( http://mozilla.org/newlayout/ ). Chimera is een browser gebaseerd op de Gecko layout engine, maar geschreven in Cocoa.