Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 21 maart 2002

Review: iPod

Apple heeft vandaag bij de MacWorld Tokio een nieuwe iPod uitgebracht, namelijk de zelfde maar dan met 10GB ruimte, deze kost $499. Ook is iPod 1.1 software uitgekomen waarmee veel meer iPod features zijn. Zoals een verbetering in de user-interface, adresboek en een equalizer.

Ik heb een iPod gekocht en mijn mening hierover geschreven.

Review:
* Grootte: Bij het open maken van de doos had ik zeker iets groters verwacht. De iPod is opvallend klein, zeker als je bedenkt dat er een 5 (of 10) gigabyte hardeschijf in zit. Andere MP3 spelers met een hardeschijf erin zijn 3x zo groot en zwaar, ze passen zeker niet in je broekzak. De iPod is dus makkelijk mee te nemen.

* Uiterlijk: Klasse en style. Hij past perfect bij de nieuwe Apple producten zoals de iBook. Het is bewezen dat vrouwen sneller op je vallen als je met de iPod rond loopt. Nadeel is dat hij zo mooi is dat het bijna zonde is om te gebruiken. Het gevoel dat als je hem 1 keer laat vallen en dat hij stuk is.

* Innerlijk: Het leuke is dat de software updates van de iPod ook echt iets betekenen. Er komen veel verbeteringen en opties in je iPod nadat je weer een software update hebt gebruikt. De user-interface is heerlijk, met de scrollwheel is het een makkie om door 1.000 liedjes heen te scrollen. Als je met iTunes opweg kan, kan je dit ook met de iPod. Het black light werkt perfect in het donker, maar als het heel licht is (zoals buiten in de zon) zijn de kleuren omgedraait, vandaar black light.

* Kwaliteit: De kwaliteit van het geluid is goed. Behalve de oordopjes zijn minder, wanneer ze een hard staan en veel bass in de muziek is hoor je al snel slecht geluid. Met dure Sony oordopjes was dit niet het geval.

* Prijs: Duur. Maar tegenover wat je krijgt natuurlijk niet. Het ligt per persoon verschillend. Mensen geven niet snel 457,- euro uit voor een MP3 speler. Maar ik moet zeggen, je hebt wel wat. Namelijk 1.000 liedjes in je zak.

* Conclusie: Het gebruik van de iPod is makkelijk, in de computer steken en slepen. Iedereen snapt het. Ik geef de iPod 4,5 van de 5 sterren, omdat de bijgevoegde oordopjes niet perfect zijn (de rest overigens wel).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Review: iPod
Sluiten