Boris
Boris Nieuws 7 maart 2002

Beetje inbinden graag!

Voorlopig verwacht ik nog geen Mac OS 10.2 dus moeten we leren leven met de snelheid/traagheid van 10.1.3. Wie dat niet kan gaat terug naar 9 of probeert zijn systeem door eindeloos instellingen uitproberen sneller te krijgen. Vandaag een tip om je systeem zo maar 5% of 10% sneller te krijgen. Open maar alvast je Terminal window want die heb je zo nodig. Eerst even wat uitleg over Pre-Binding, wat dat gaan we doen namelijk. Mac OS X heeft heel veel programma functionaliteit ingebouwd in het systeem. Als je een programma installeert weet het nog niet precies waar al die systeemfuncties op je harde schrijf staan. Je kunt echter je systeem even dwingen om een nieuw overzicht te maken van alle functies. Dat heet Pre-Binding en je doet dat als volgt:

1. In Terminal typ: “sudo update_prebinding -root /” en druk op de return toets.
2. Vul je wachtwoord in
3. probeer alle tekst die langskomt met potlood op papier bij te houden. Oh nee grapje. gewoon even 5 minuten wachten dus.
4. Als het rustig wordt en je ziet “[localhost:~] username%” kun je Terminal stoppen.

Je zult zien dat veel applicaties nu aanzienlijk sneller reageren!

Als je geen zin hebt in de Terminal kun je ook deze 2 programma’s downloaden en het daarmee doen:

Spellbinder 1.0
XOptimize 0.42

Reageer op artikel:
Beetje inbinden graag!
Sluiten