Boris
Boris Nieuws 6 februari 2002
Leestijd: 1 minuut

System 9 has left the building!

Ik zit al een tijdje te wachten op een voor Mac OS X geoptimaliseerde Systeem 9 installatie CD. Ik kon me zo voorstellen dat er een speciale optie in de installatie software van Systeem 9 zou komen die getiteld zou zijn “Install Optimized for Mac OS X”. In die installatie zouden dan niet de extra fonts, Classic Apple tools, Apple Menu items en regelpanelen worden geïnstalleerd die je niet meer nodig hebt als je Systeem 9 alleen vanuit Mac OS X gebruikt.

Nu blijkt dat Apple nog verder denkt en Systeem 9 straks alleen nog maar als System Preference optie gaat laten bestaan in Mac OS X. Je kunt dus binnenkort niet meer opstarten vanaf 9.4 maar alleen binnen Mac OS X in 9 werken. We krijgen nog 3 nieuwe versies van Systeem 9: 9.3, 9.4 en uiteindelijk 9.5. Er wordt niet echt meer verder ontwikkeld vanaf systeem 9.3 behalve dan wat extra hardware support.

Systeem 9.4 en 9.5 zullen echter geen ‘stand alone’ systemen meer zijn maar onlosmakelijk verbonden zijn met Mac OS X. Op die manier kan heel veel Systeem 9 code weggelaten worden en zullen classic programma’s veel sneller kunnend draaien onder 9.4. De eerste tests tonen al dat systeem 9.3 gestript van de ‘stand alone’ code onder Mac OS X vele malen sneller draait dan Systeem 9.2.2 als ‘stand alone’.

Op deze manier krijgt Apple dus zeker iedereen over naar Mac OS X…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.