Boris
Boris Nieuws 20 februari 2002

Ruim je letters nou eens op!

Lettertype management is er niet bepaald eenvoudiger op geworden in Mac OS X. Er zijn 3 plekken te vinden op je Hard Disk waar ze zouden kunnen staan. Welk lettertype zet je in welke map? Welke lettertypen werken allemaal met Mac OS X? Hoe repareer ik een kapot lettertype? Allemaal moeilijke vragen waar intelligente programmeurs antwoorden voor je op proberen te vinden. Bij DiamondSoft hebben ze een zeer uitgebreid Font Management pakket gemaakt waarmee al je lettertypen heel eenvoudig kunt beheren. Bij de makers van Suitcase kijken ze vast met scheve ogen naar dit pakket.

Op de website van Font Reserve kun je een werkende versie van het pakket downloaden met enkele beperkingen. Voor thuis gebruikers zou die gehandicapte versie best wel eens precies genoeg kunnen zijn. Voor de serieuzere grafische ontwerper is maar 100 lettertypen kunnen beheren wat weinig natuurlijk.

Wat je sowieso even moet doen is de demo op de site bekijken. Dat is een Flash animatie die je het hele pakket even voordoet. Dan weet je meteen of je er wat aan hebt. Ik wou dat ze dat met alle programma’s deden zo’n demo!

Font Reserve 3.0

Reageer op artikel:
Ruim je letters nou eens op!
Sluiten