Boris
Boris Geruchten 17 februari 2002

De toekomst van de Powerbook G4

Vorige week nog melde Apple voorlopig geen nieuwe computers te gaan introduceren aangezien de huidige lijn helemaal compleet is. Op zich klinkt dat inderdaad logisch. Toch zijn er nog een paar veranderingen op komst. De iBooks zullen binnenkort allemaal een 14 Inch scherm krijgen. Niet iedereen is blij met dat grotere scherm. De 14 inch iBook is namelijk ietsje groter en zwaarder dan de 12 inch iBook en het scherm is weliswaar groter maar de schermresolutie is hetzelfde.

Ook de Powerbook G4 krijgt binnenkort wat nieuwe features. Aan de buitenkant verandert bijna niets trouwens. Apple doet wel tests met andere materialen en kleuren (Zwart!) maar die verwachten we zeker niet op de markt. Wat wel verandert is de schermresolutie. Die wordt in het nieuwe model 1536×1024 (of 1600×1024). Ook zal er een nieuwe batterij gebruikt worden die 6 uur meegaat. De harddisk zal standaard 48GB zijn met een optie voor 30GB en een extra grote 60GB op aanvraag. Alle nieuwe Powerbooks zullen een 133MHz bus hebben en snelheden van 733MHz tot 867MHz.

Deze nieuwe modellen zullen geïntroduceerd worden op Macworld New York en worden dan meteen geleverd met Mac OS 10.2 en mogelijk zelfs al 10.2.1 en Mac OS 9.2.3.

Apple Powerbook G4 Specifications

Reageer op artikel:
De toekomst van de Powerbook G4
Sluiten