Betere Save & Open dialoog vensters!

0 reacties

Langzaam aan vult je systeem zich weer met extra software die je computer steeds meer een persoonlijk tintje geeft. Het standaard achtergrondje met die blauwe streep heb je verwisseld voor een mooie desktop foto, het waarschuwingsgeluidje heb je aangepast, de Dock kleiner, groter of verplaatst en ook in de System Preferences komen al langzaam wat extra’s. Launchbar is al onlosmakelijk met ons systeem en werkwijze versmolten. Sinds vandaag voegen we een nieuwe onderdeel toe aan Mac OS X waar we heel snel niet meer zonder gaan kunnen: Default Folder X

Dit kleine programma verbeterd de Open & Save dialoog vensters van Mac OS X op zo’n logische manier dat je na 3 keer gebruiken je begint af te vragen waarom Apple dit niet gewoon meteen heeft ingebouwd. Een paar simpele voorbeelden; per programma wordt onthouden welk document je het laatst selecteerde en dat wordt automatisch geselecteerd de volgende keer en je kunt opeens weer gewoon navigeren door de hiĆ«rarchie met het toetsenbord.

Het enige minpuntje wat we konden ontdekken is dat het alleen in Carbon programma’s werkt op dit moment maar ook daar wordt al aan gewerkt…

Default Folder X
Launchbar

Reacties

0 reacties