Boris
Boris Nieuws 15 januari 2002

Toch maar betalen dan?

Adobe CEO Bruce Chizen heeft vorige week in een interview met de South China Morning Post gezegd dat als China en andere aziatische landen niet beter gaan werken aan het stoppen van illegale software Adobe gaat stoppen met het leveren van Software in die talen. De Chinese overheid heeft vorig jaar aangekondigd de handel in illegale software stevig te gaan aanpakken. Toch vertelde meneer Chizen dat hij op de dag van het interview nog voor $3 een CD had gekocht met alle programma’s van Adobe er op. Hij vertelde ook nog dat het verwijt dat Adobe software te duur is en dat het daarom zoveel gekopieerd is onzin is ‘want wie kan er concureren met de hele Adobe Suite voor $3?’.

We voelden ons wel een beetje aangesproken want vandaag downloaden we nog via Hotline een illegale versie van Adobe InDesign 2.0. Niet om te gebruiken maar om op tijd een review klaar te hebben als het officieel uitkomt. Inmiddels hebben we het pakket weer gewist van de computer maar het blijft toch verbazen hoe makkelijk het is om gratis aan dure software te komen.

Volgens de onderzoeken is in Nederland trouwens rond de 40% van alle software illegaal. Dat is niet mooi maar Vietnam is ruiger, daar is 97% van alle software illegaal! We voelen ons opeens een stuk beter over onze eigen software collectie…

Illegale software in Nederland
Illegale software in de wereld

Reageer op artikel:
Toch maar betalen dan?
Sluiten