Nieuwe Apple Handheld van 5 jaar oud…

2 reacties

Enkele jaren geleden ging ik een maand naar Thailand. Een Powerbook had ik nog niet en bovendien gingen we naar verlaten strandjes zonder stroom. In de krant zag ik een aanbieding voor een Newton bij Correct in Rotterdam voor slechts FL999,-. Ik leende het geld van mijn ouders en met wat reserve batterijen vertrok ik. Pas in het vliegtuig heb ik mijn Newton uitgepakt en ben ik hem gaan ontdekken. Op het strand zat ik rustig te schrijven en af en toe maakte in een tekeningetje. Na de vakantie is hij uiteindelijk in een kast verdwenen en vorig jaar heb ik hem aan een Mac Museum gegeven.

Waarom vertel ik dit? Ik vond net 4 filmpjes over een Newton 2000. Als je die bekijkt sta je versteld van de superieure techniek die dat ding toen al bood. De handschriftherkenning is zoveel beter dan de Palm. Het werkt allemaal zo lekker snel en overzichtelijk. Ik kreeg bijna zin om weer een Newton te kopen. En dat gevoel wilde ik even met jullie delen..

Newton ‘say hello’
Newton assistant
Newton clipboard
Newton trash

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Zout

    Ik vind de handschrift herkenning op de palm beter. Deze past zich niet aan op de schijver maar de schrijver op de palm. Op deze manier kan iedereen op elke palm schrijven en dat is bij de newton wel anders. Ook had ik met de newton vaak dat hij mijn letters niet goed begreep, komt omdat ik niet zo lekker schrijf… maarja ik pas me liever aan dan dat het apparaat mijn slechte handschift kent

  • Profielfoto
    Kees Wibra

    Yep ik ken dat gevoel van de Newton. Ik heb heel wat PDA’s versleten en vond de Newton het prettigst qua systeem. Zalig echt object georienteerd systeem. Lekker wat kriebelen op het apparaat en af en toe wat wegpoetsen om het wolkje te zien verschijnen. Zelfs quicktime filmpjes kon je bekijken. Ik heb een eMate gekregen en zowaar tot enkele maanden geleden gebruikt om mijn studie aantekeningen in de klas te maken. Telkens staan mensen nog vesteld van de messagepad en eMate. Alleen het beeldscherm verraad de ouderdom. Enige 2 nadelen van de Messagepads; te groot om echt zo maar mee tenemen en gebrekkige synchronisatie. Inmiddels weet elke PDA-maker dat wanneer synchronisatie niet naadloos is, je het apparaat snel ongebruikt weer verdwijnt…