Boris
Boris Nieuws 14 januari 2002

Nieuwe Apple Handheld van 5 jaar oud…

Enkele jaren geleden ging ik een maand naar Thailand. Een Powerbook had ik nog niet en bovendien gingen we naar verlaten strandjes zonder stroom. In de krant zag ik een aanbieding voor een Newton bij Correct in Rotterdam voor slechts FL999,-. Ik leende het geld van mijn ouders en met wat reserve batterijen vertrok ik. Pas in het vliegtuig heb ik mijn Newton uitgepakt en ben ik hem gaan ontdekken. Op het strand zat ik rustig te schrijven en af en toe maakte in een tekeningetje. Na de vakantie is hij uiteindelijk in een kast verdwenen en vorig jaar heb ik hem aan een Mac Museum gegeven.

Waarom vertel ik dit? Ik vond net 4 filmpjes over een Newton 2000. Als je die bekijkt sta je versteld van de superieure techniek die dat ding toen al bood. De handschriftherkenning is zoveel beter dan de Palm. Het werkt allemaal zo lekker snel en overzichtelijk. Ik kreeg bijna zin om weer een Newton te kopen. En dat gevoel wilde ik even met jullie delen..

Newton ‘say hello’
Newton assistant
Newton clipboard
Newton trash

Reageer op artikel:
Nieuwe Apple Handheld van 5 jaar oud…
Sluiten