Boris
Boris Nieuws 6 januari 2002
Leestijd: 1 minuut

iPod, NicePod, IcePod?

Ieder electronisch product wordt door de fabrikant getest op functioneren bij extreme hitte en extreme kou. Vervolgens wordt er een technisch document geschreven waarin staat tot welke temperatuur je het product kunt gebruiken. Zo ook de iPod. Volgens de specificaties kun je hem tot -4 gebruiken en gaat hij onder de -20 kapot. ‘Onzin’ dacht Harry Bluetooth die zijn koffer aan het pakken was om naar Kiruna te vertrekken voor een weekendje in het IJshotel. Kiruna ligt helemaal boven in zweden op 200 kilometer van de noorpool. Op dit rustgevende plekje was het buiten -28 en binnen slechts -5!

In de “Ice Bar” in Jukkasjarvi kun je glazen Wodka drinken uit glazen van ijs. In die bar hebben ze ook een ijskast staan die de geluidsapparatuur warm houd! Na een paar drankjes begon Harry zich toch een beetje te ergeren aan de slechte muziek en bood aan zijn iPod aan te sluiten op de stereo. Terwijl er teveel Wodka werd gedronken en de temperatuur zakte speelde de iPod de hele nacht door. Op de kamer gekomen (ook de bedden zijn van ijs) liet Harry zijn iPod uit zijn zak vallen en daar op het ijs heeft hij de rest van de korte nacht gelegen. In de ochtend kon Harry hem stijf bevroren echter gewoon weer starten. Dankzij Harry Bluetooth kunnen we dus de technische specificaties van de iPod ietsje oprekken.

Mocht de elfsteden tocht toch nog doorgaan dit jaar dan kun die dus best uitrijden met een iPod in je zak. Meteen weer eeen excuus om hem morgen aan te schaffen!

Icehotel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPod, NicePod, IcePod?
Sluiten