Boris
Boris Nieuws 2 januari 2002
Leestijd: 1 minuut

Hack een Mac?

We zijn als Macintosh gebruikers zo verwend dat we er soms lusteloos van worden. Geen virus maakt indruk, nooit klopt er eens een hacker aan en al die attachements die onze Windows vrienden ons zonder dat ze het zelf weten kunnen we ook al niks mee. Maar nu gaan de tijden veranderen! Nu heb ook jij, als trotse Mac OS X gebruiker, iets te vertellen of feestjes en partijen! OS X is zo lek als een mandje! De hackers staan in de rij! Geen document is meer veilig! Nou ja, zo erg is het allemaal ook weer niet. Maar het is wel zo dat als er toevallig een hacker onder je tafel verstopt zit, je inbelt via PPP en je even 5 minuten naar de WC bent die hacker snel de Terminal kan opstarten, dit commando kan intypen:

ps -axwwww -o pid,command|grep pppd|grep -v grep

Et Voila, je inbelaccount gegevens! En aangezien je inbelpassword bij sommige providers ook je emailpassword is kan de hacker dan meteen ook je mail lezen! helaas hebben we nog te weinig verstand van de command line en waren we te lui om in te gaan bellen via PPP dus gecontroleerd hebben we deze hack niet. Oplossing: stop met inbellen en als het niet anders kan kijk regelmatig onder je bureau…

We geven toe, zo serieus als het Melissa virus, de Windows XP bugs of de Outlook Worm is het allemaal niet. maar we horen toch weer een beetje meer bij de grote computer wereld

MacSecurity

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hack een Mac?
Sluiten