Boris
Boris Nieuws 13 januari 2002

Geheugen Kwesties Apple + iMac

Veel goedkoper dan je computer in de Apple Shop te laten vullen met geheugen is hem kaal bestellen en bij een andere winkel geheugen te kopen. Scheelt je al snel honderden guldens. We vroegen ons eerder af waarom dat was. Een logische reden zou kunnen zijn dat Apple gewoon veel wil verdienen op geheugen en dus de prijzen hoger maakt. Maar als je dan ziet dat het soms honderden guldens scheelt ga je toch weer twijfelen. Nu hoorden we een andere theorie.

Het schijnt dat Apple bij het starten van haar online shop een voor dat moment aantrekkelijk deal heeft gemaakt met een geheugen leverancier. Voorwaarde was dat de prijs constant zou blijven voor een vaste periode van een paar jaar. In die tijd zakte de prijs van geheugen drastisch maar zat Apple vast aan haar dure geheugen deal. Vreemde zaak, als het waar is.

Op dit moment is er ook iets vreemds aan de hand met het geheugen in de nieuwe iMac. Is het nou maximaal 1GB of 768MB wat er in kan? Volgens de shop is het vandaag 768MB. Volgens de Apple iMac pagina is het 1GB. Eergisteren was het volgens de Apple Shop ook nog 1GB. Er is dus iets vaags met het geheugen in de iMac…

Apple iBook Pagina
Voor de geïnteresseerden hebben we nog een PDF file met alle technische info voor iMac onderhoud (5,6MB groot)
Technical File PDF

Reageer op artikel:
Geheugen Kwesties Apple + iMac
Sluiten