Boris
Boris Nieuws 9 januari 2002

Echte Apple Freaks?

Als je dagelijks stukjes schrijft over Apple en Macintosh computers dan ben je natuurlijk al ver heen. En als je zelfs op vakantie nog probeert om via een 14K4 lijntje de keynote van Steve Jobs te volgen dan is heb bijna officieel. We blijven ons nog even verzetten tegen het idee maar eigenlijk kunnen we er niet meer onderuit; we zijn echte Apple Fans. We kunnen dat niet te hard zeggen (vertel het niet verder) want op een Apple site probeer je de schijn van onpartijdigheid toch een beetje op te houden.

Het doet ons dan ook altijd goed om freaks te vinden die nog veel gekker op Apple zijn dan wij. Zo heb je mensen die een Apple Tattoo hebben, hun haar scheren in de vorm van het Apple logo of hun kinderen laten slapen in bedden die op grote Bondi iMacs lijken. Maar we vonden er nog een paar die behoorlijk ver heen zijn. Neem Mike Burgess, hij had eerder dit jaar een Cube besteld en was zo opgewonden dat hij geen weken wilde wachten tot hij eindelijk kwam. Dus maakte hij maar een papieren bouwpakket van de Cube. Hij is niet alleen kennelijk want het eerste papieren model van een Macintosh komt uit 1986, 2 jaar na de introductie van de Macintosh dus. Vooral in Japan zijn er veel mensen die papieren modellen maken van Apple Computers. Maar met hun geschiedenis van kleine voetjes en bonsaiboompjes moet het dar natuurlijk allemaal heel klein. iMacs ter grootte luciferdoosjes krijg je dan dus.

Maar voor een echte MacFreak hoef je niet ver te zoeken. Ook in Nederland lopen ze rond. Het bewijs is de website van Joost Agterberg die bestaat uit een plaatje; een hoogstwaarschijnlijk tijdens een slapeloze nacht koortsachtig zwetend in elkaar gezet en prekend lijkend schaalmodel van de nieuwe iMac. Het ziet er geweldig uit. Wij gaan proberen dit schaalmodel te kopen van Joost en als de prijs niet al te hoog ligt zullen we hem verloten onder onze trouwe lezers. Wil je een kans maken mail ons dan snel met je huisadres en maak de slagzin ‘ik ben een echte Apple Freak want…’ af. De meest originele inzending wint…

De iMac van Joost Agterberg


Het originele verhaal in de Wired over ‘Cutout Macs’

Reageer op artikel:
Echte Apple Freaks?
Sluiten