Boris
Boris Nieuws 6 januari 2002
Leestijd: 1 minuut

Dood Aan De Dock!

Sommige mensen gebruiken liever DragThing dan de ingebouwde Dock van Apple. Met DragThing kun je immers meerdere Layers maken met in iedere layer je eigen collectie programma’s. Ik heb zelf een Layer met Mac OS X Programma’s en een aparte Layer met Mac OS 9 Programma’s. Met DragThing kun je ook zien welke programma’s er momenteel draaien net zoals in de Dock. Met het programma Trash X kun je een prullenmand op je bureaublad laten plaatsen net als in OS 9. En als je dat allemaal hebt gedaan dan heb je eigenlijk die hele Dock niet meer nodig. Toch? Je kunt natuurlijk ‘Turn Hiding On’ kiezen maar dan floept hij toch steeds weer in het zicht als je toevallig in de buurt komt met je muis.

Wat je ook kunt doen is de hele Dock uitzetten. Om dat te doen moet je echter wel even inloggen als root en je weet dat alles was je doet terwijl je root bent desastreus kan zijn. Als je deze instructies opvolgt doe je dat op eigen risico!

Open Terminal en typ:
cd /System/Library/CoreServices/
mv Dock.app Dock.bak

Vanaf nu zal de Dock niet meer openen en je in de weg zitten. Om de Dock weer terug te krijgen open je weer de Terminal en typ je:

cd /System/Library/CoreServices/
mv Dock.bak Dock.app

Wij gebruiken DragThing, LaunchBar en de Dock door elkaar en dat bevalt eigenlijk prima. Weet je zelf nog een mooie truc om extra functionaliteit toe te voegen aan Mac OS X dan horen we dat graag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dood Aan De Dock!
Sluiten