Boris
Boris Nieuws 13 januari 2002

De Apple/Windows Mythe

Iedere Mac gebruiker kent het wel. Die zinloze discussies met Windows gebruikers over of Windows nou beter of slechter is dan Mac. Wij weten het antwoord immers al en weten ook al dat het bijna onmogelijk is om een Windows gebruiker te overtuigen van de schijnbaar overduidelijke waarheid. Apple heeft kennelijk besloten om ons een handje te helpen door een pagina te publiceren die ‘Apple Myths’ heet. Op die pagina krijg je heel duidelijk, kort en helder (belangrijk voor een windows gebruiker) uitgelegd wat de 6 grootste Mythes zijn over Apple. Deze zijn het:

Mythe 1: Iedereen gebruikt Windows
Mythe 2: Macs werken niet met PCs
Mythe 3: De software die ik nodig heb is er niet voor de Mac
Mythe 4: Microsoft Office werkt niet op een Mac
Mythe 5: Windows is inmiddels even goed als Mac
Mythe 6: Macs zijn veel makkelijker te gebruiken dan PCs

Die laatste mythe, geven ze toe, berust helemaal op de waarheid. Voor de andere mythes hebben ze duidelijke argumenten waarom ze onzin of achterhaald zijn.

We stellen ons zo voor dat je als echte Apple gebruiker alvast een aantal printjes maakt van deze pagina* en die aan je vrienden** en familie uitdeelt.

De Mythe die we niet onderuitgehaald zagen en wel missen is de mythe ‘Macs zijn duurder dan PCs’. Volgens mij is dat ook een van de meest gebruikte redenen…

Myths

* = de pagina is helaas nog niet in een NL versie beschikbaar
** = Heb jij ‘vrienden’ met een PC???

Reageer op artikel:
De Apple/Windows Mythe
Sluiten