Boris
Boris Nieuws 21 januari 2002

Back-up maken van je Harde Schijf?

We maken natuurlijk allemaal regelmatig een back-up en bewaren die op een veilige plaats, niet naast onze computer. Toch? Nou ja, het zou in ieder geval moeten. Maar hoe maak je een kopie van een Mac OS X schijf zo dat je het systeem intact houd? Dat is lastiger. Als je systeemdocumenten kopieert krijgen ze de privileges van degene die ze kopieert en dan werkt het systeem niet meer. Resultaat: je hebt je documenten wel maar je systeem moet je helemaal opnieuw installeren.

Mike Bombich heeft er iets gevonden op dit probleem. Hij heeft minutieus uitgezocht wat ieder file doet in het systeem en een AppleScript applicatie geschreven waarmee je zonder moeite een Back-up van je systeemschijf kan maken. Hij heeft zelfs de hele handmatige methode beschreven voor als je zin hebt om te typen.

De software is gratis maar ‘donaties worden niet terug gestuurd’. Wees dus geen zuinige Nederlander en stuur die kerel $5.

Download Pagina Carbon Copy Cloner

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Back-up maken van je Harde Schijf?
Sluiten