Boris
Boris Nieuws 29 januari 2002
Leestijd: 1 minuut

Augustus 2002: het begin van het einde?

Volgens Steve Jobs is er niks om je zorgen over te maken en Microsoft zwijgt in alle talen maar wij weten wel beter! Waar hebben we het over? De afspraak die Microsoft maakte met Apple in 1997 om voor de komende 5 jaar Macintosh producten te blijven maken. In augustus is dat 5 jaar geleden en loopt dat contract af. Wat dan? We weten het niet maar dat er dingen gaan veranderen is toch wel bijna zeker.

Er waren 2 redenen waarom Microsoft zich inspande voor Apple producten. Ze hadden een contract getekend en $150 miljoen in Apple geinversteerd en in verband met de processen die tegen Microsoft werden gevoerd was het ook wel een mooie PR stunt ‘Kijk ons eens even voor andere platformen ontwikkelen!’.

Inmiddels zijn de processen bijna over (volgens Microsoft) en begint Apple met Mac OS X steeds meer een luis in de pels van Microsoft te worden. Microsoft heeft wel eens gezegd dat de Office versie voor de Mac beter is dan Office voor Windows. Het zou ook nog al ruig zijn voor Microsoft om te stoppen met Office voor mac en bijvoorbeeld Explorer alleen nog voor windows verder te ontwikkelen. Maar met Microsoft weet je het nooit…

Denk je dat Microsoft stopt met Apple software ontwikkelen? Geef je mening in ons Forum.

Microsoft Mactopia

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.