Boris
Boris Nieuws 28 december 2001

Zelf je Apple Menu indelen?

Mac OSX is natuurlijk een geweldig operating system en we willen nooit meer zonder. Inmiddels zijn we gewend aan de/het Dock, grijpen we zonder twijfelen naar de System Preferences in plaats van de Regelpanelen en openen we zonder problemen 4 programma’s tegelijkertijd en werken ondetussen door in een vijfde. Maar soms missen we toch een beetje systeem 9. Op dezelfde manier als je soms die oude broek mist met al die gaten die wel lekker zat maar toch echt niet meer kon.

Gelukkig zijn er bedrijven zoals Unsanity die de mooie features uit OS9 die we missen voor ons opnieuw uitbrengen voor OS X. Zo kon je bij hun al een tijdje WindowShade X downloaden ($7 shareware fee) waarmee je je windows kan inklappen net zoals je dat in OS9 kon doen. Sinds deze week kun je bij Unsanity ook het programma FruitMenu 1.0 downloaden. Met FruitMenu kun je het OSX Apple Menu helemaal indelen zoals je dat ook kon doen in OS9. De System Preferences kun je per stuk selecteren via het Apple Menu in plaats van alleen het grote venster. En je kunt je harddisk toevoegen en via submenu’s je hele harddisk afstruinen. Er zijn nog heel veel andere mogelijkheden maar ik stel voor dat je het programma download (het is maar 192 kb) en het zelf even probeert, dat is ten slotte het voordeel van shareware. En niet vergeten die $7 even te betalen als je het gaat gebruiken!Download pagina FruitMenu

Reageer op artikel:
Zelf je Apple Menu indelen?
Sluiten