X Windows draaien op MacOS X

2 reacties

Het is mogelijk om X Windows te draaien op MacOS X. X Windows is een populair systeem wat veel door de Linux gebruikers word gebruikt. XFree86 (dus X Windows) draait op unix-gebaseerde machines. OrborOSX voor MacOS X is een “workaround” om X Windows te kunnen draaien op je Mac.

Het zal wat minder interessant zijn voor de dagelijkse huis-en-tuin Mac gebruikers, maar misschien wel een kijkje waard. Enige ervaring met Linux zal wel makkelijk zijn, maar door goed de instalatie manual te lezen komt u er ook wel.

X Windows op MacOS X screenshots
OrborOSX homepage

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Zout

    MMM das wel interresant!!!!, maar ik dacht dat het ook heel eenvoudig was om linux programma’s te porten naar X. Het zijn allebei Unixen in principe

  • Profielfoto
    Adriaan Mol

    Dat is inderdaad erg gemakkelijk ja.:)