Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 29 december 2001
Leestijd: 0 minuten

X Windows draaien op MacOS X

Het is mogelijk om X Windows te draaien op MacOS X. X Windows is een populair systeem wat veel door de Linux gebruikers word gebruikt. XFree86 (dus X Windows) draait op unix-gebaseerde machines. OrborOSX voor MacOS X is een “workaround” om X Windows te kunnen draaien op je Mac.

Het zal wat minder interessant zijn voor de dagelijkse huis-en-tuin Mac gebruikers, maar misschien wel een kijkje waard. Enige ervaring met Linux zal wel makkelijk zijn, maar door goed de instalatie manual te lezen komt u er ook wel.

X Windows op MacOS X screenshots
OrborOSX homepage

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.