Persoonlijk opstarten in MacOS X

0 reacties

Velen van ons hebben het in ‘classic’ gedaan. Een eigen opstartscherm, je persoonlijke bureaublad kortom, je eigen macintosh en dan is er nu MacOS X. Een eigen desktop is geen enkel probleem maar persoonlijk opstarten… hoe doe je dat?

Allereerst moet je het opstart’scherm’ in MacOS X vinden. Dat scherm vindt je op de volgende plek: System / Library / CoreServices / SystemStarter / QuartzDisplay.bundle / Resources / BootPanel.pdf. Van dit ‘plaatje’ maak je een kopie in ons persoonlijke map zodat je er mee aan de slag kunt. Dit plaatje open je vervolgens in Photoshop en past dat naar je persoonlijke smaak aan. Als je dit gedaan hebt sla je het plaatje weer op als pdf met als naam ‘BootPanel.pdf’. Vervolgens log je uit en weer in maar nu als root om schrijfrechten te krijgen in de ‘system’ map. Als je ingelogt bent ga je naar: System / Library / CoreServices / SystemStarter / QuartzDisplay.bundle / Resources / BootPanel.pdf en geeft BootPanel.pdf een andere naam b.v. BootPanelAppel.pdf. Daarna kopier je ‘Bootpanel.pdf’ uit je persoonlijke map naar: System / Library / CoreServices / SystemStarter / QuartzDisplay.bundle / Resources /.

Als dit gedaan is start je opnieuw op en voila, je eigen opstartscherm!

De volgende keer zal ik het aanpassen van het inlogscherm behandelen inclusief het aanpassen van de achtergrond bij het inloggen. Dat kan even duren want dat ben ik momenteel aan het uitzoeken.

Reacties

0 reacties