Boris
Boris Nieuws 29 december 2001

Onbenullige Apple Feiten?

Het is even tijd voor wat onbenullig feitenwerk over ons favoriete computer bedrijf. Wie heeft zich weleens afgevraagd waar de naam Apple vandaan komt? Toch best een vreemde naam voor een Computer bedrijf toch? Het blijkt dat dat juist het idee was van Steve Jobs en Steve Wozniak. Ze twijfelden over een naam voor hun bedrijf en waren het er over eens dat het niet een erg technische naam moest zijn. Steve Jobs had een zomer appels geplukt en had goede herinneringen aan die tijd. Hij stelde de naam Apple voor een Woz en die vond het een goed idee. Een andere versie is dat de appel een verwijzing is naar de Appel in het paradijs. Als een appel der wijsheid…

Het eerste Apple logo was een afbeelding van Newton die een appel vasthield. Dat logo was echter te duur om te reproduceren en dus bedacht een vriend van één van de eerste medewerkers het logo van de appel met de regenboog en de hap er uit. Het logo stelde lust, hebzucht, chaos en creativiteit voor. Toen Steve Jobs later terug kwam bij Apple verwijderde hij als eerste de kleuren uit het logo en daarmee de chaos uit het bedrijf.

Toen Apple begon was er ook het platenlabel Apple van de Beatles. Apple Computers moest voor de rechtbank aantonen dat ze niet met hun computers in de muziekbusiness gingen. Toen ze later met de Macintosh toch geluidbewerkingsmogelijkheden aanboden voegden ze als uitdaging het geluidje ‘sosumi’ toe aan het systeem. Er kwam een proces maar Apple won. Ik vond het altijd als een gekke naam voor een geluidje…

De eerste Apple computer koste $666.66. Steve en Steve wisten beiden niet dat het getal 666 in de bijbel verwijst naar de duivel. Het leek ze gewoon wel leuk om zo’n vreemd bedrag te vragen.

Mocht je dit allemaal wat vreemd overkomen dan kun je natuurlijk overwegen om het zelf even aan Steve Jobs te vragen. Hoe? Nou probeer hem eens te mailen. Zijn adres is [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] en [email protected]. Ga trouwens niet zo maar een potje mail sturen want hij heeft het druk met Mac OS X.2 en als iedereen gaat mailen naar deze adressen neemt hij gewoon weer andere…

Apple Confidential

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onbenullige Apple Feiten?
Sluiten