Boris
Boris Nieuws 24 december 2001

Mac OS X System 6

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik mijn eerste computer, een Mac Plus met 1 MB en 2 floppy drives uit de doos haalde. Ik plugde de stekker er in en terwij het scherm grijsblauw opwarmde verscheen er plotseling ‘Welcome to Macintosh’. Ik kreeg bijna een brok in mijn keel en dacht ‘ja, welkom bij Macintosh!’. De eerste week heb ik me vermaakt met alleen het OS. Programma’s had ik nog niet dus ik speelde uren met folders aanmaken, puzzelen en rekenen op de rekenmachine.

Vanmiddag vond ik de nederlandse site ‘System 6 heaven’, een site die systeem 6 ophemelt. En dat doen ze niet slecht. Als je hoort dat systeem 6 opstart in 2 tot 5 minuten, miljoenen kleuren aankan, je er op kan emailen DTPen en HTMLen dan klinkt dat toch goed. Als dat alles dan ook nog eens kan met 1 MB geheugen en een paar floppies van 700KB! Vergelijk dat eens met OS X waar de laatste update 36 MB was, wat minsten 128MB nodig heeft om te draaien, beter draait met duizenden kleuren IPV miljoenen kleuren en waar Photoshop nog niet voor te krijgen is? Ach ja, soms is het leuk om even terug in de tijd te kijken. Kijk maar even met me mee bij System 6 heaven…

System 6 heaven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac OS X System 6
Sluiten