Boris
Boris OMT Specials 17 december 2001

Mac OS X First Aid Kit

We maken het allemaal wel eens mee. Het programma werkt niet, de printer print niet of je harddisk verschijnt niet op je bureaublad. Vroeger liep je dan je denkbeeldige “error lijstje” af. Zitten de stekkers goed vast, is de prullenmand leeg, bureaublad opnieuw opbouwen, klok goedzetten, opstarten zonder extensies of PRAM maar weer eens wissen?

Met OS X is echter alles anders. Geen bommetje in beeld maar witte letters in zwarte blokjes die onbekende teksten vermelden of gewoon een blauw scherm met verder niks. Extensies bestaan niet meer en bureaublad opbouwen kan ook niet. Wat nu? Gelukkig is er ook voor OS X een lijstje wat je kunt aflopen. Bij Macworld USA hebben ze de “Mac OS X First Aid”. Daar staat beschreven wat te doen bij problemen in OS X.

Mijn advies; print deze pagina en leg hem in de buurt van je computer. Hopelijk heb je hem nooit nodig maar mocht er eens iets mis gaan weet je waar je kunt beginnen…

Mac OS X First Aid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac OS X First Aid Kit
Sluiten