Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 16 december 2001

Mac OS X: Adobe maakt belofte waar

Al meerdere jaren geleden heeft Adobe toegezegd tot het maken van Mac OS X-versies van hun prominente Mac programmatuur. Zo liet Adobe al snel merken dat ze serieus waren, aangezien de Acrobat Reader (de populaire lezer voor PDF-bestanden) al meteen meegeleverd werd met Mac OS X.

Begin afgelopen novembermaand was het raak: Adobe bracht Illustrator 10 uit voor Mac OS X. Illustrator 10 wordt over het algemeen goed beoordeeld door de gebruikers. Dezelfde (zelfs iets meer) functionaliteit als voorheen en op een degelijke Mac OS X-machine (lees: een G4) draait hij zeer netjes.

Maar hiermee was nog lang niet de meerderheid van de productieve Mac-gebruikers tevreden: Een Mac OS X-versie van Photoshop, Adobe’s pronkstuk in de grafische wereld van ontwerp en fotobewerking, was nog spoorloos.

Gelukking weet MacOSX.nl u te melden dat Photoshop, AfterEffects, GoLive én ImageReady al zeer ver onderweg zijn. Adobe maakt grote vooruitgang in de ontwikkeling en het zou MacOSX.nl niets verbazen als er bij de eerstvolgende MacWorld Expo (7 – 11 januari 2002) een serie releases wordt aangekondigd of zelfs gestart.

Klik hier voor een screenshot van een aantal Adobe-pakketten onder Mac OS X.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mac OS X: Adobe maakt belofte waar
Sluiten