Boris
Boris Nieuws 17 december 2001

Linotype, Adobe & Copyright?

Heb je één van de volgende lettertypen weleens gedownload als onderdeel van een sharewarepakketje of nog erger, bied je ze momenteel aan als op je site:
Cascade, Flora, Frutiger, Helvetica, Isadora, Linotext, Linoscript, Optima, Palatino, Peignot, Present, Shelley and Univers…
Dan zou je nog weleens problemen kunnen krijgen met Linotype. The Register meld dat Linotype hardhandig op zoek is naar sites die een of meer van die lettertypen aanbied op hun site. Het schijnt dat deze letters ooit per ongeluk op een shareware CD of site terecht zijn gekomen en nu door veel mensen als extraatje worden meegegeven bij andere shareware software. Kennelijk vond Linotype de maat vol en hebben ze besloten in te grijpen. Gelukkig heeft Apple zelf de meeste letters gelicenceerd voor zijn operating systems dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.
The Register

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Linotype, Adobe & Copyright?
Sluiten