Linotype, Adobe & Copyright?

2 reacties

Heb je één van de volgende lettertypen weleens gedownload als onderdeel van een sharewarepakketje of nog erger, bied je ze momenteel aan als op je site:
Cascade, Flora, Frutiger, Helvetica, Isadora, Linotext, Linoscript, Optima, Palatino, Peignot, Present, Shelley and Univers…
Dan zou je nog weleens problemen kunnen krijgen met Linotype. The Register meld dat Linotype hardhandig op zoek is naar sites die een of meer van die lettertypen aanbied op hun site. Het schijnt dat deze letters ooit per ongeluk op een shareware CD of site terecht zijn gekomen en nu door veel mensen als extraatje worden meegegeven bij andere shareware software. Kennelijk vond Linotype de maat vol en hebben ze besloten in te grijpen. Gelukkig heeft Apple zelf de meeste letters gelicenceerd voor zijn operating systems dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.
The Register

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Zout

    Ik vind dat die letters van iedereen zijn en dat ze veel te duur zijn. Een paketje fontfolio is 14.000 gulden!!!! dat kan toch niet, mensen 100 jaar terug hebben dat ontworpen en hebben daar nooit geld voor gezien!!! en nu vangen ze daar een beetje geld voor, stelletje aso’s!

  • Adriaan

    Ik begrijp dat mensen af en toe voor hun creatie geld willen ontvangen. Maar op deze manier is natuurlijk niet redelijk. Aangezien het toch de fout is van de Shareware CD, moeten ze die maar aanklagen.