Boris
Boris Nieuws 27 december 2001
Leestijd: 1 minuut

ISO A4 of US Letter?

Werk je met OS X of programma’s in de UK of US versie dan staat je papier standaard op US Letter. Dat betekent dat je het voor ieder printje op A4 moet zetten in Page Setup. Gelukkig kun je dit vrij makkelijk aanpassen. Je moet wel even inloggen als Root. Als je dit hebt gedaan ga dan naar deze directory:

/System/Library/Frameworks/ApplicationServices.framework/Versions/A/F
rameworks/PrintCore.framework/Versions/A/
Resources/English.lproj/Localizable.strings

Open het document ‘Localizable.strings’ in BBedit of TextEdit en pas de volgende zin aan:

“DefaultPaperSize” = “Letter”;

Dat moet worden:

“DefaultPaperSize” = “iso-a4”;

En bewaar het document. Zoals met alle aanpassingen in het systeem is het slim om even een kopie van het origineel te maken zodat als je een fout maakt je de schade nog kunt herstellen. Bij updates van het systeem heb je ook kans dat het document wordt overschreven. Nu alleen nog even ontdekken hoe je het systeem standaard met centimeters ipv inches kunt laten werken…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ISO A4 of US Letter?
Sluiten