Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 15 december 2001

Intel processor op MacOS X

Er zijn op het moment twee mogelijkheden voor MacOS X om een Intel processor na te bootsen.

Virtual PC 5.0 is hiervoor een goede oplossing, maar nu is er een OpenSource (dat betekent dat alle programmeurs eraan mee kunnen helpen) emulator voor MacOS X. WinTel emuleert een Pentium en lijkt veel op Virtual PC. WinTel is overigens veel goedkoper dan Virtual PC.

Wanneer je de WinTel x86 emulator hebt geinstaleerd kan je Pentium/x86-gebaseerde systemen draaien, dat betekent dat je Windows, FreeDos, Linux, DLX Linux, NetBSD, OpenBSD, etc. kunt draaien. Je krijgt overigens alle opgenoemde systemen (behalve Windows) standaard meegeleverd.

Het is dus zeker een aanrader voor mensen die geinteresseerd zijn in het draaien van bijvoorbeeld Windows op MacOS X om een kijkje te nemen op OpenOSX’s WinTel’s site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Intel processor op MacOS X
Sluiten