iDisk stukken sneller maken?

4 reacties

De gratis iDisk van Apple die je tegenwoordig als onderdeel van je iTools krijgt is voor velen een uitkomst. Je kunt er online je documenten bewaren als ze tenminste niet groter dan 20MB zijn en op de disk staat automatisch de laatste software updates van Apple. Het grote nadeel van de iDisk is echter de traagheid. Als je in OS X ‘COMMAND OPTION I’ typt laadt de iDisk automatisch. Maar het duurt wel eindeloos voor het iDisk icoontje op de desktop staat. Daarna een beetje navigeren door de folders is helemaal rampzalig.

Vreemd genoeg is alles anders als je je iDisk benadert als ware het een gewone remote server. Dat wil zeggen, typ ‘COMMAND K’, geef dit adres op ‘afp://idisk.mac.com’ en click ‘Connect’. Daarna worden je username + password gevraagd. Keurig verschijnt vrijwel meteen je iDisk op je desktop. Folders openen gaat 3 keer zo snel en up en downloaden gaat ook stukken beter. Het blijft natuurlijk een server dus echt snel zal het nooit gaan. Maar deze methode maakt het gebruik van de iDisk wel stukken aangenamer…

Apple iDisk Info

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Xanthos

  Bedankt, dit is echt een gouden tip …

 • Profielfoto
  iMan

  COOL!!!

 • Profielfoto
  i-mac

  Probeer eens iDisk Manager. Dit stukje shareware heeft je het voordeel dat je bij verschillende iDisks kan inloggen (als je er meerdere hebt natuurlijk)
  Het gaat ook een pak vlugger dan normaal.
  je vind het op http://homepage.mac.com/northernSW/idiskmanager.html

  veel succes!!!

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Probeer ook eens Goliath. Dit freeware-programma logt in op je idisk via het webdav-protocol. Ook de Aqua-interface wordt achterwege gelaten, zodat alles supersnel gaat! Te vinden op Versiontracker!