Boris
Boris Nieuws 31 december 2001
Leestijd: 1 minuut

iDisk stukken sneller maken?

De gratis iDisk van Apple die je tegenwoordig als onderdeel van je iTools krijgt is voor velen een uitkomst. Je kunt er online je documenten bewaren als ze tenminste niet groter dan 20MB zijn en op de disk staat automatisch de laatste software updates van Apple. Het grote nadeel van de iDisk is echter de traagheid. Als je in OS X ‘COMMAND OPTION I’ typt laadt de iDisk automatisch. Maar het duurt wel eindeloos voor het iDisk icoontje op de desktop staat. Daarna een beetje navigeren door de folders is helemaal rampzalig.

Vreemd genoeg is alles anders als je je iDisk benadert als ware het een gewone remote server. Dat wil zeggen, typ ‘COMMAND K’, geef dit adres op ‘afp://idisk.mac.com’ en click ‘Connect’. Daarna worden je username + password gevraagd. Keurig verschijnt vrijwel meteen je iDisk op je desktop. Folders openen gaat 3 keer zo snel en up en downloaden gaat ook stukken beter. Het blijft natuurlijk een server dus echt snel zal het nooit gaan. Maar deze methode maakt het gebruik van de iDisk wel stukken aangenamer…

Apple iDisk Info

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iDisk stukken sneller maken?
Sluiten