Boris
Boris Nieuws 30 december 2001
Leestijd: 1 minuut

Go to Folder…

In je OSX finder vind je het menu item ‘Go’. Via dat menu kun je makkelijk naar je iDisk, applications, home en je kunt er connecten naar servers. Ook in dat menu staat het commando ‘go to folder…’. Dat is een wat minder duidelijk commando. Als je het selecteert krijg je een schermpje met een tekstveldje en de tekst ‘go to the folder’. Je kunt daar echter niet zomaar de naam van een folder intypen, nee je moet het hele path vanaf je harddisk intypen. Voor je Utilities directory dus ‘/Applications/Utilities/’ en dan return. Gelukkig probeert deze functie wel met je mee te denken. Als je ‘/app’ typt maakt OSX er automatisch ‘/Applications van en als je dan ‘/Applications/Ut’ intypt maakt hij er weer automatisch ‘/Applications/Utilities/’ van. Helaas kun je vervolgens niet ‘/Applications/Utilities/Terminal’ typen want dit commando opent alleen folders. Toch kan het vaak sneller zijn om dit commando te gebruiken (appeltje ~) en het Path te typen dan eerst al je vensters weg te klikken of te verbergen. Om meteen in je eigen home dir te komen kun je trouwens dit proberen: ‘~boris/’

Mocht je een nog snellere methode vinden om programma’s te openen of je weg te vinden in de nieuwe finder dan horen we dat graag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Go to Folder…
Sluiten