Boris
Boris Nieuws 27 december 2001

GigaWire: Draadloos Firewire?

Eén van de dingen die we kunnen verwachten in januari is GigaWire. De naam ‘GigaWire’ is in september door Apple vastgelegd. De beschrijving is erg ruim omschreven maar als je het vergelijkt met de omschrijving van de IEEE 802.11e specificaties voor draadloos netwerken dan lijkt het wel om hetzelfde product te gaan. Zo bied de IEEE 802.11e i standaard 54 Megabits per seconde transfer-rates over een draadloze connectie. Maar dat is nog niet alles. In de beschrijving staat het volgende:

“telecommunication services; cellular telephone communication; communication by computer terminals, communication by telephone, facsimile transmission; e-mail; computer-aided transmission of messages and images; communication between computer peripherals and devices; and information about telecommunication”

Verschillende amerikaanse Apple sites verwonderen zich er over dat het nieuws over een nieuw consumer product via nederland uitlekte. Eén van de verklaringen zou kunnen zijn dat het om een telecommunicatie product zou gaan en Nederland heeft in Europa zo’n beetje de meeste portable telefoons per inwoner. Zou het soms zo zijn dat Apple met een Portable Telefoon uitkomt? Daar zou dan ook wel meteen een beetje een PDA ingebouwd kunnen zijn toch? En dan zou Steve Jobs ook helemaal niet gelogen hebben toen hij destijds vertelde niet in de PDA markt te willen zitten. De telefoonmarkt is namelijk een heel andere markt. Nou ja, genoeg om over te dromen tot 7 januari…

Reageer op artikel:
GigaWire: Draadloos Firewire?
Sluiten