Gat in beveliging Smith Micro (FAXstf X)

4 reacties

Toen deze week FAXstf X uitkwam gingen we natuurlijk meteen even neuzen op de site op zoek naar de screenshots en misschien een demo versie. Er was geen demo versie maar al klikkend en sufend kwamen we er wel langzaam achter dat de gewone versie, die je hoort te kopen voor $59.95 ( toch weer FL 149.10,-), eigenlijk ook gewoon gratis te downloaden was als je even verder kijkt dan je digitale neus lang is. We hebben, alleen om te testen natuurlijk, even een versie gedownload en het programma werkt prima.

Aangezien we hele nette mensen zijn met een degelijke angst voor advocaten hebben we toch maar even een net mailtje gestuurd naar Smith Micro met onze ontdekking. Een kennis mailde naar [email protected] met een vraag over het product en kreeg keurig na een uurtje antwoord. Wij mailden echter donderdag ochtend en hebben inmiddels 2 dagen later nog steeds helemaal niks gehoord!

Het zou natuurlijk kunnen dat Smith Micro nu met de politie van amsterdam aan het overleggen is over hoe ze nou precies bij ons gaan binnenvallen en of geweld bij de arrestatie wel of niet acceptabel is. Onze handen jeuken in ieder geval om de wereld exact uit te leggen hoe je nou precies een gratis exemplaar van FAXstf kan verkijgen.

Met de kerstgedachte in ons achterhoofd wachten we toch nog maar even een dagje of 2. Wat vinden onze lezers er van? Ik stel voor dat als er voldoende animo is om de methode openbaar te maken. Uw reacties graag…

Smith Micro

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  bart

  Machtig fat het je gelukt is joh.

  Ik heb ook gekeken op de site maar meer dan ‘ add to cart’ kom ik niet.

 • Oni Akai

  Fantastisch! Ik hoop dat jullie hetzelfde hebben ontdekt als wij. Er zit namelijk in het order systeem een enorm gat die het voor buitenstaanders heel gemakkelijk maakt om alle orders van Smith Micro per dag online te bekijken. en niet alleen bekijken maar ook downloaden.

  Wat ons betreft mag je je methode openbaar maken. Een commercieel bedrijf dient zijn online systemen toch iets beter te regelen en te beveiligen. Het openbaren van een gat in het systeem, als het simpel is vinden wij een gezonde afstraffing!

 • Profielfoto
  marcel

  Ik ben kennelijk een enorme nono, want “hoe ik ook hack” (ahum…) ik kan FaxstfX echt alleen tegen betaling krijgen ;-))

 • Profielfoto
  Gijs

  Ik fax zo weinig dat $60 voor mij echt te veel is. Dan maar een keer in OS9 opstarten. Dus de OS X versie is voor mij gratis of niet. Dus vertel maar….