Boris
Boris Nieuws 21 december 2001

Eerste ervaringen met Mac OS 10.1.2

Wat vooral opvalt aan 10.1.2 is dat er in eerste instantie zo weinig aan opvalt. Zoals met iedere nieuwe systeem update verwachte ik er weer teveel van. Als eerste ben ik even alle system preferences langsgelopen. Daar zie je geen verandering behalve in de Network settings. ALs je die opent op een Powerbook krijg je een melding dat je IRDA poort nu ondersteunt wordt. Ik wist zeker dat de update echt gelukt was toen ik deze melding zag toen ik Xpress wilde opstarten: “Sommige specifieke resources voor Classic moeten worden toegevoegd aan of bijgewerkt in uw systeemmap op Macintosh HD. Deze wijzigingen zijn niet van invloed op het gebruik van de systeemmap onder MacOS 9”. Ik weet niet of het aan het aanpassen van de resources ligt maar de weergave van OS 9 programma’s is behoorlijk verbeterd. Geen witte vlekken meer en venster verschijnen sneller. Na een uurtje werken begint toch ook wel op te vallen dat de finder iets sneller werkt. Natuurlijk zijn er nieuwe USB en Firewire onderdelen maar daar merk ik momenteel weinig van. De eerste bugs verschijnen al wel langszaam. Sommige mensen hebben last met kopieren tussen OS 9 en OS X. Eén ding waar ik heel blij mee ben: Ik ben niet zo’n nauwkeurige typer en dat betekent dat ik regelmatig de backspace toets nodig heb. Als ik die vervolgens een beetje mis drukt ik al snel de F12 toets in en komt de CD er uitzetten. In OS 10.1.2 is die funtionaliteit aangepast. Je moet de F12 toets 2 seconden ingedrukt houden voordat de CD er uit komt.

We testen rustig door de komende dagen en als we leuke nieuwe features, easter eggs of bugs tegenkomen dan lees je het hier meteen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste ervaringen met Mac OS 10.1.2
Sluiten