Benchmark TeST Voor Mac OS X…

2 reacties

Vandaag wilde ik mijn harddisk eens even checken op ‘bad sectors’ en dat soort dingen. Ik moest dus even herstarten vanaf mijn firewire HD. Daar staat Mac OS 10.1 op. Terwijl ik wacht tot Drive 10 eindelijk klaar was startte ik wat programma’s op en veranderde wat settings en ik had niet het gevoel dat er iets ontzettend veel langzamer ging. Maar ik houd er niet zo van om de snelheid van computers te beoordelen op mijn gevoel. Ik wil, liefst met 3 cijfers achter de komma, weten hoeveel sneller mijn computer werkt in 10.1.2 dan 10.1! In nieuwgroepen werd vaak gesproken over het aantal bounces wat een programma maakt in de Dock voordat het geladen is. Dat vind ik ook al zo’n onwetenschappelijk methode!

Gelukkig vond ik gisteren het programma TeST 2.0 van Think Secret. Think Secret is een Apple Rumor site die dus nu ook software uitbrengt. Ze maken er op hun voorpagina geen melding van trouwens en de enige manier om te het vinden was via een forum. Met TeST kun je een simpele benchmark test draaien om te bekijken hoe snel je systeem werkt. De resultaten geven cijfers tot 6 cijfers achter de komma!

Wat nog wel mist in het programma is referentiecijfers. Ik zou graag willen zien hoveel procent sneller mijn Powerbook is dan een iBook G3.

Download TeST
Think Secret

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Zout

  Ik kan niet wachten tot norton uit komt met hun Utilities!!! of zijn die al uit, de versies die ik heb gedownload zijn aldoor de 9 versies die hernoemt zijn

 • Profielfoto
  Hans

  goed.. voor je referentie..
  ik heb een iBook 600 mHz combo met 256 mb extra geheugen. dit zijn de gegevens die ik eruit krijg

  memory operations 10,521576
  integer Arithmetic 7,23842
  float arithmetic 6,599102
  integer/float arithmetic 5,872622
  disk subsystem 4,198343

  ‘k hoop dat je er wat aan hebt..