Boris
Boris Nieuws 30 december 2001

Benchmark TeST Voor Mac OS X…

Vandaag wilde ik mijn harddisk eens even checken op ‘bad sectors’ en dat soort dingen. Ik moest dus even herstarten vanaf mijn firewire HD. Daar staat Mac OS 10.1 op. Terwijl ik wacht tot Drive 10 eindelijk klaar was startte ik wat programma’s op en veranderde wat settings en ik had niet het gevoel dat er iets ontzettend veel langzamer ging. Maar ik houd er niet zo van om de snelheid van computers te beoordelen op mijn gevoel. Ik wil, liefst met 3 cijfers achter de komma, weten hoeveel sneller mijn computer werkt in 10.1.2 dan 10.1! In nieuwgroepen werd vaak gesproken over het aantal bounces wat een programma maakt in de Dock voordat het geladen is. Dat vind ik ook al zo’n onwetenschappelijk methode!

Gelukkig vond ik gisteren het programma TeST 2.0 van Think Secret. Think Secret is een Apple Rumor site die dus nu ook software uitbrengt. Ze maken er op hun voorpagina geen melding van trouwens en de enige manier om te het vinden was via een forum. Met TeST kun je een simpele benchmark test draaien om te bekijken hoe snel je systeem werkt. De resultaten geven cijfers tot 6 cijfers achter de komma!

Wat nog wel mist in het programma is referentiecijfers. Ik zou graag willen zien hoveel procent sneller mijn Powerbook is dan een iBook G3.

Download TeST
Think Secret

Reageer op artikel:
Benchmark TeST Voor Mac OS X…
Sluiten