OMT LIVE: Apple iPad-event

Koen op 24 oktober 2012 23 reacties Laatste door 1984

Heb jij gisteren de OMT LIVE-uitzending rond Apple’s media event gemist? Zonde, want vanuit Madurodam is met onze gasten Alexander Klöpping, Marcel Möring en Jelle Prins een interessant voor- en nagesprek gehouden. Daarin zijn eBooks, iPad-concurrenten, en de persoonlijke haat-liefdeverhouding van onze gasten met Apple voorbijgekomen.

Een uitzending die je had moeten zien, maar geen nood, de volledige voorbeschouwing en nabeschouwing zijn terug te kijken via YouTube.

Abonneer je gratis op OMT LIVE in iTunes

En nu?

23 reacties

knekkie

knekkie op 24 oktober 2012

Ik ga er eens goed voor zitten. Waarschijnlijk heb ik wat gemist. Iedereen is zo enthousiast.

Jansons123

Jansons123 op 24 oktober 2012

Jammer dat ik niet kon kijken!

MacAanZee

MacAanZee op 24 oktober 2012

Het was leuk, al had ik bij de nabespreking van de keynote wél wat meer enthousiasme verwacht vanwege het onverwacht grote aantal nieuwe/vernieuwde producten dat werd gepresenteerd. Verder was het prima. Alleen had ik ietsje meer willen zien van de locatie Madurodam zelf. Of zat dat in het begin. Het allereerste stukje heb ik niet gezien.

queenfan

queenfan op 24 oktober 2012

Iemand nog iets opgevallen tijdens het event???

Bertrand Serlet zat ook in de zaal, hij had ooit een geweldige speech tijdens WWDC 2006: http://www.youtube.com/watch?v=N-2C2gb6ws8&playnext=1&list=PLD3EB9EF84B440048&feature=results_video

Hij is regelmaitg te zien tijdens het event: http://www.youtube.com/watch?v=z5yCqaf9yBc

1984

1984 op 24 oktober 2012

Leuke uitzending ,met gasten die ook kritisch waren.
Alexander Klöpping waar ik eerst voor vreesde vond ik nu een aanwinst in het gesprek.

[s]Heren van OMT de link naar YouTube in het artrikel functioneert bij mij niet.
http://www.youtube.com/onemoethingpodcast
via de YouTube site wel
http://www.youtube.com/user/OneMoreThingpodcast …[/s]

michabos

michabos op 24 oktober 2012

Leuk gedaan jongens! Volgende keer nog groter met meer publiek..

mactheo

mactheo op 24 oktober 2012

Top, leuke uitzending en een vlot gesprek aan tafel.
Vooral de kritische noot over de software (oa het iOS) werd goed neergezet en onderbouwd.

WpV

WpV op 24 oktober 2012

Sorry heren maar voor de volgende keer, de audio, dwz de verschillende volumes van de microfoons is echt waardeloos…. De Hern presentatoren staan veel te hard en de gasten zijn bijna niet te verstaan

WpV

WpV op 24 oktober 2012

Excuus m’n vorige reactie was te vriendelijk, het is niet waardeloos, het is een godvergeten gruwel. Het Irriteerd zo erg dat het nauwelijks de moeite waard is om nog naar te luisteren

Dr. Maddox

Dr. Maddox op 24 oktober 2012

Ik was blij dat de uitzending eindelijk weer in iOS te bekijken was. Zo hoort het en anders mag het nooit zijn! Complimenten voor de opzet met publiek, gasten en gespreksonderwerpen. Het krijgt steeds meer vorm en ik heb de muziekjes tussendoor niet gemist. Dat zal vast vanwege de ontbrekende rubrieken zijn geweest. Ik vind het erg leuk om te zien hoe OMT op zoek is naar een format. Ga daar vooral mee door! Mijn feedback:
De lichtkrant met aftiteling overboord gooien. Dat werkt simpelweg niet op een stream met lage framerate. Het doet echt pijn aan je ogen.
Gastheren zitten NOOIT met hun armen over elkaar. Dat is een gesloten houding die onbewust het gesprek beïnvloed. Zodra de gasten deze houding beginnen te spiegelen is het al snel een dooie boel om naar te kijken.
Het geluid… wij kijken hier op AppleTV met het geluid over de luidsprekers. Het kan niet anders dan dat de output tot diep in het rood zat. Zorg voor een betrouwbare monitor waar je het geluid op kan afstemmen. Het was jammer dat Klöpping zo zacht stond en dat de rest helemaal vervormde.
Voor de rest, goed bezig! Hoe kom je in het publiek terecht? Daar wil ik best een keer tussen gaan zitten.
En iedereen doet hartstikke zijn best. Toch wil ik Lucas in het bijzonder complimenten geven voor zijn aandeel. Hij is elke uitzending de rust zelve en zorgt voor structuur en een ontspannen sfeer en is waar nodig kritisch. Top! Jan David is gewoon gezellig en enthousiast. Mag niet ontbreken. Daarover gesproken, ik zie Koen liever aan tafel. Koen hoort er gewoon bij.

Broer T.

Broer T. op 24 oktober 2012

Edit: Sorry Maddox, ik had jouw bijdrage niet gelezen. Hoewel het dus een doublure is laat ik mijn bijdrage toch maar staan. Als admin anders beschikt, geen probleem.
.
.
Alle waardering voor inzet en resultaat, maar toch een klein en opbouwend bedoeld kritisch nootje: het is echt beter om niet zo met de armen over elkaar achterover te zitten. En zeker niet tegelijk. Dat is een gesloten houding die afstand creëert. Pauw, Witteman, Van Nieuwkerk en zelfs Thijs van den Brink zul je nooit zo zien zitten. Tenzij ze een nonnenverkrachtende kannibalistische pedofiel tegenover zich hebben…
.
Verder alle lof.

Feyzo

Feyzo op 24 oktober 2012

@WpV: zo jij bent wel heel hard zeg xD

1984

1984 op 24 oktober 2012

Gastheren zitten NOOIT met hun armen over elkaar. Dat is een gesloten houding die onbewust het gesprek beïnvloed. .

Nu je het zegt…….maar wat doe je met je handen onder de tafel,daar zal ook iets van gedacht worden.

quincyt

quincyt op 24 oktober 2012

Armen over elkaar zegt niets… Het gaat om het totaal plaatje. Zoek naar meerdere punten die een gesloten houding aantonen, voordat je zegt dat iemand een gesloten houding heeft. Het kan heel goed zijn dat de gastheren zich fijn voelen bij deze houding en op die manier betere gesprekken voeren. Jeroen Pauw en Paul Witteman zit trouwens vaak zat met hun armen over elkaar. Het met de armen over elkaar perse een gesloten houding hebben is allang ontkracht.

Broer T.

Broer T. op 24 oktober 2012

Kijk dan ‘ns naar het plaatje, Quincy.

Webjoker

Webjoker op 25 oktober 2012

Het was de eerste keer dat ik keek, maar zeker niet de laatste keer. Heel erg leuk om te zien.

De drie gasten aan tafel waren heel erg goed, allemaal op hun eigen manier. Alexander, hoewel vaak met zijn armen over elkaar, vrolijk, grappig en had aandacht voor het bredere plaatje (er is meer dan Apple). Jelle was scherp en de auteur verbaasde me continu met zijn verstand van zaken. De hosts waren beiden prima en stelden de juiste vragen.

Klein kritiek puntje waren de twee andere reporters. Ze pasten er niet echt bij, hoewel hun rol wel interessant is. Ze waren heel erg zenuwachtig leek het en niet echt lekker in hun rol. Maar wellicht verandert dat als ze het vaker doen.

Heel leuk om te zien, complimenten!

aukem

aukem op 25 oktober 2012

Ge-wel-dig :)
Ik ben het grotendeels met Dr. Maddox eens.
En inderdaad, Koen ik zie jouw ook graag aan tafel zitten. Koen doet prima wat hij doet maar, jullie hebben het met zijn drieen opgezet en hier heb ik het idee dat koen wordt buitengesloten

jtd

jtd op 25 oktober 2012

@quincyt,
Het plaatje zoals boven getoond laat een uitermate ongeintreseerd gespreks duo zien. Natuurlijk is dit een frame uit een totaal en is dit 1/50ste van een seconde ofzo, maar toch.
Pauw en witteman zitten idd ook wel eens met de armen over elkaar, maar dat is vaak met de functie dat ze de gasten niet geloven, daarrbij hangen ze dan achtover in hun stoel.
Ook zitten ze wel eens recht op met hun handen over elkaar, maar dan zie je aan de rest van hun mymiek dat ze zeer geintreseerd zijn:
[ img]krijg via mijn iPad ff geen plaatje geupload die in mijn bibliotheek staat [/ img]
.
Voor de rest is het idd jammer dat de audio zo slecht was. Daardoor haakte ik al vrij snel af. Ik zal wel verwend zijn, maar ik vind dat ik een uitzending zonder al te veel moeite moet kunnen volgen.

McNismo

McNismo op 25 oktober 2012

Toch vind ik dat Tim Cock het goed doet met zijn presentaties!

Strifer

Strifer [moderator] op 25 oktober 2012

@Lutjemac

Jazeker, dat zijn spammers. De berichten zijn verwijderd. Het is wellicht handig om de volgende keer hun bericht niet over te nemen… want nu staan de spam links er alsnog.

JanApple

JanApple op 25 oktober 2012

Dit is tenenkrommend slecht. Waarom zijn er camera’s bij? Dit is radio, een podcast. Het geluid is keer op keer een drama. Wordt er niet getest?

Hansi2124

Hansi2124 op 25 oktober 2012

Dan zet jij je scherm toch op zwart?
Ik zie je probleem niet… :evil:

1984

1984 op 25 oktober 2012

Kijk dan \’ns naar het plaatje, Quincy.

prijsvraag : Apple vs Apple

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Log in.

Inloggen