OMT LIVE: NPO op Apple TV

Jan David Hanrath op 21 november 2015 14 reacties Laatste door Jurr

Abonneer je gratis op OMT LIVE in iTunes

De NPO was er duidelijk over toen de nieuwe Apple TV uitkwam; een app gaat er niet komen. Eén tegendraadse insider in het Hilversumse accepteerde dat excuus niet. In een daad van burgerlijke ongehoorzaamheid bouwde NOS-nieuwslezer Rachid Finge daarom zelf een illegale maar prachtige NPO Uitzending Gemist-app en wij hebben ‘m in OMT Live!

Rachid Finge is vooral bekend als nieuwslezer van NPO 3 tot 3FM. Maar als de microfoon uitstaat ontwikkelt hij apps voor Mac, iOS en nu dus ook Apple TV. Wij spreken met hem over zijn apps, de door hem gepresenteerde NPO Backstage Hackathon en de online toekomst van Hilversum.

En nu?

14 reacties

Profielfoto

Dirk Delissen op 20 november 2015

Kijk er alweer naar uit! Komt de iPad Pro er ook al in voor?

Profielfoto

LabombaNL op 21 november 2015

Is de iOS app sowieso niet relatief makkelijk om te zetten naar Apple TV? Snap niet waarom het te duur zou zijn. Voor bijna elk ander tv merk hebben ze een smart tv app.

Profielfoto

iAmRenzo op 21 november 2015

Interessant.
Net zo interessant eigenlijk waarom de NPO klaagt geen aansluiting te vinden bij jongeren/anders kijkende maar qua apps de plank volledig misslaat.

De te sideloaden app UitzendingGemist werkt overigens nu al én goed!

Profielfoto

THX-1138 op 21 november 2015

Ik vind de studiosetting een stuk minder aantrekkelijk om naar te kijken vergeleken met de oude situatie. Ook het tijdstip vind ik niks. Terug naar de oude situatie graag! Al is het maar dat je het oude decor op de achtergrond zet.

Profielfoto

Wyodor op 21 november 2015

Adblocker uitzetten? Tuurlijk. Doei!

Profielfoto

Yoeri op 21 november 2015

@Wyodor Je kunt OMT toch gewoon whitelisten? Tonen geen vervelende ads en is een kleine moeite om te helpen OMT draaiende te houden.

Profielfoto

Shmoo op 22 november 2015

Draaiende te houden? Kijk eens over de schouder van David Jan de OMT man, die skyline die je daar ziet die kost een kleine 3 miljoen en dat is geen subsidie zoals dat bij de NPO werkt.:razz:;-)

Profielfoto

Arthur345 op 22 november 2015

Adblocker uitzetten? Tuurlijk. Doei!

Jij hebt humor zeg. Je wil gratis genieten van deze video maar je wil ads, de reden dat je er gratis naar kan kijken, niet accepteren?
Werkelijk ongelofelijk.

Profielfoto

P5ycH0 op 22 november 2015

@Arthur345
We hebben geen idee met welke gegevens we betalen voor de video. Ads kunnen belachelijk veel van je prijsgeven. En als het onduidelijk is over welke gegevens dat gaat, is dat moeilijk te accepteren ja. OMT zou ook eens kunnen nadenken over een andere manier om een en ander te bekostigen dan gebruikers gegevens aan derden verkopen. Het zou ook fijn zijn om te kunnen zien om welke gegevens het exact gaat.

Profielfoto

draugminaion op 22 november 2015

Het zou ook fijn zijn om te kunnen zien om welke gegevens het exact gaat.

Probleem is dat OMT dat niet weet. Ze verkopen een stuk van de site aan de reklame makelaars die ook geen idee hebben, hun klanten doen waar ze zin in hebben. Er zijn natuurlijk afspraken over wat wel en niet mag, maar controle daar op is heel moeilijk, dus de kennis, competentie en wil om zich daar aan te houden bij de uiteindelijke klanten is erg laag. In de hoop dat daardoor OMT blijft nadenken over hoe dit beter kan, hou ik mijn content blocker nog even aan.

Profielfoto

Nora is back op 22 november 2015

@Shmoo Wat bedoel je precies? De gebouwen hebben toch niet iets te maken met OMT?

Profielfoto

Raymon [moderator] op 22 november 2015

Over de adblock-waarschuwing: Het is niet dat we actief live kijkers met een adblocker weren, maar de player die we gebruiken wordt extern gehost (KPN live streaming CDN) en door middel van javascript geactiveerd. De meeste adblockers blokkeren ook externe javascripts, dus vandaar.

Profielfoto

Niels op 23 november 2015

Ik vind de nieuwe studio prachtig, op die mooie locatie en met dat uitzicht! En met het nieuwe tijdstip ben ik wel blij, in het weekend heb ik meer tijd om OMT te kijken dan door de week. En leuk dat Rachid is uitgenodigd, goede uitzending. Ga zo door OMT!:)

Profielfoto

Jurr op 23 november 2015

Zoals in de uitzending genoemd:

Die zoekfunctie van de NPO site is inderdaad ongelooflijk slecht haha!

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?