Labs: Parrot FlowerPower

Maarten op 27 augustus 2014

Bij het woord Flower Power denk je al snel aan Woodstock en The Beatles. Parrot, het Franse bedrijf met coole gadgets waarvan de diversiteit je soms doet denken dat ze ook aan de geestverruimende middelen hebben gezeten, heeft een nieuwe betekenis gegeven aan het woord. Dit is hún FlowerPower:

Met dit mooi verpakte ‘takje’ kan zelfs de meest doorgewinterde tech-nerd nog groene vingers krijgen. De FlowerPower houdt bij hoe jouw bloemen, planten en bomen zich voelen. Het waarschuwt je vervolgens via je iPhone en iPad als het humeur van je Flora omslaat en je in actie moet komen.

Je begint door het takje uit z’n potje te halen en te verbinden met de app op je iPhone of iPad. Dat gaat via het energiezuinige Bluetooth Low Energy waardoor de batterij van de Flower Power zo’n 6 maanden meegaat. Dit heeft echter wel de consequentie dat je binnen een straal van 15 meter van je plantje moet zijn, om metingen te ontvangen.

De FlowerPower verbindt via Bluetooth Low Energy met je iPhone of iPad

De FlowerPower verbindt via Bluetooth Low Energy met je iPhone of iPad

De Flowerpower monitort hoe goed de omstandigheden voor jouw plantje zijn. Hiervoor moet je het plantje nog wel even selecteren in Parrots database met ruim 6.000 verschillende exemplaren. Dit lijkt eenvoudig, maar valt toch tegen omdat de plantendatabase Engelstalig is, met als enige vertaling de officiële Latijnse benamingen.

Heb je het plantje eenmaal gevonden dan toont de database niet alleen informatie over de beste verzorging, maar ook een beschrijving met wetenswaardigheden en kenmerken van het plantje. De Landbouwuniversiteit Wageningen heeft geholpen bij het vullen van de database, dus over de kwaliteit van de informatie hoef je je geen zorgen te maken.

FP2

De app toont allerlei informatie over jouw plantje.

Om de Flower Power te installeren moet je het metalen pootje volledig in de aarde naast de plant zetten. De sensoren voor licht, temperatuur en vocht zullen hun werk gaan doen en alarmeren als dit nodig is. Om te voorkomen dat je begonia je ‘s nachts wakker maken, kun je de notificaties beperken tot een bepaald tijdvak.

Kortom, met de FlowerPower wordt het een uitdaging je planten niet goed te verzorgen. De gadget is verkrijgbaar in de kleuren groen, bruin en blauw en kost €50,00.

FP3

De FlowerPower kost €50,-

En nu?