Labs: Mail app in OS X Yosemite

Maarten op 04 september 2014

Deze hele week previewen we iOS 8 en OS X Yosemite. Deze keer is de vernieuwde mail-app van Yosemite aan de beurt. Apple heeft deze voorzien van veel nieuwe handigheden. Dat wordt prettiger, sneller en handiger mailen. Bekijk onze preview:

Een lastige beperking bij e-mail is dat grote bestanden niet kunnen worden meegezonden in de bijlage. Voor wie graag een map met foto’s of grote bestanden zonder compressie mailt, is nu nog aangewezen op diensten als WeTransfer. Uploaden, 25 reclames bekijken en uiteindelijk versturen via een webclient. Apple heeft hier wat op bedacht en komt met Mail Drop. Een koppeling tussen Mail en iCloud, waardoor je bestanden tot 5GB kan versturen!

Deze melding is verleden tijd met Mail Drop.

Deze melding is verleden tijd met Mail Drop.

Apple maakt hiermee samenwerken nog makkelijker. Eerder was het bijvoorbeeld al mogelijk om via iWork for iCloud tegelijkertijd één document te bewerken en de aanpassing live te zien verschijnen. Ook het nieuwe iCloud Drive zal je bestanden verder de wereld over helpen. De desktopclient voor Apple’s Dropbox-alternatief zal namelijk ook voor Windows beschikbaar komen.

Annoteer je afbeelding makkelijk en snel met Markup

Annoteer je afbeelding makkelijk en snel met Markup

Om helemaal niks meer fout te laten gaan in de communicatie, heeft Apple een nieuwe tool ontwikkeld: Markup. Wil je bijvoorbeeld een foto sturen en daar wat over vertellen, dan volgt er vaak een longread aan omschrijvingen en verwijzingen. Met Markup kun je in Mail de foto even snel annoteren. Teken een pijl, plaats een vergrootglas en omcirkel wat je wilt uitlichten. Zo blijft je mailtje kort en bondig, maar de boodschap is veel duidelijker. Ook handig als je benieuwd bent hoe een snor bij je tante zal staan.

Apple heeft met de nieuwe Mail-app in OS X Yosemite e-mail een stuk handiger gemaakt. Wil je net iets meer vertellen dan makkelijk is via iMessage en je punten onderbouwen met een bewerkte foto of een berg aan bestanden, dan is mail in OS X Yosemite ideaal.

Eerder verschenen in deze serie:

En nu?