Labs: iCloud Drive

Lucas op 05 september 2014

De laatste keynote die Steve Jobs in 2011 presenteerde stond in het teken van een nieuwe dienst van Apple: iCloud. Met iCloud heb je vanaf je Mac, iPhone of iPad toegang tot je documenten, foto’s en meer. Iedere app heeft zijn online opslagplek. Nu, 3 jaar later, wordt iCloud flink uitgebreid. iCloud Drive doet zijn intrede!

De gedachte van iCloud is simpel. Als je een presentatie maakt op je Mac en hem opslaat op iCloud, dan kun je de presentatie gewoon op je iPad openen en verder werken. iCloud kwam je dus vooral tegen binnen apps. Maar daar komt nu verandering in.

iCloud Drive is nu gewoon in de Finder zichtbaar; in de zijbalk van vensters. De apps van Apple hebben binnen iCloud Drive hun eigen map. Maar het beperkt zich niet tot de apps van Apple. Je kunt namelijk ieder bestand in je iCloud Drive slepen waardoor ze automatisch online gezet worden en je er vanuit al je apparaten bij kunt. Bestanden in iCloud zijn dus niet meer strikt aan één app.

iCloud Drive Finder

Iedere app krijgt in iCloud Drive zijn eigen folder

Ook is het nu mogelijk om documenten te delen met apps. Zo kun je bijvoorbeeld een foto maken met de ene app en opslaan in iCloud Drive om hem vervolgens met een andere app te bewerken.

Kosten
Met iCloud Drive krijg je net als nu gratis 5GB. Heb je meer opslag nodig voor je documenten, dan kun je voor €0,79 per maand 20 GB nemen. Ben je een grootverbruiker dan kun je voor €3,99 per maand maar liefst 200 GB aan opslag nemen.

iCLoud krijgt concurrerende prijzen

iCLoud krijgt concurrerende prijzen

Voor de verdwaalde Windowsgebruiker onder ons kunnen we melden dat iCloud Drive ook uitkomt voor Windows. Hierdoor zorgt Apple ervoor dat ook iPhone-gebruikers op Windows iCloud Drive ten volle kunnen gebruiken.

Eerder verschenen in deze serie:

En nu?