Labs: Find My Friends

Lucas op 25 februari 2014

Sinds de introductie van de mobiele telefoon is waarschijnlijk de meestgestelde vraag aan het begin van een gesprek: ‘Waar ben je?’ Dat zinnetje en heel veel ander ongemak kun je je besparen met één app: Vind Mijn Vrienden, of Find My Friends.

Met de gratis Find My Friends-app kun je namelijk altijd op een kaart zien waar je vrienden zijn. Of ze nou in de buurt, binnen Nederland, of waar dan ook ter wereld zijn. En zij kunnen zien waar jij bent. Mocht je elkaar alleen tijdelijk willen volgen, bijvoorbeeld bij een dagje uit of op vakantie, dan kan dat ook.

In één oogopslag zien waar je vrienden uithangen

In één oogopslag zien waar je vrienden uithangen

Maar dat is nog maar het begin. Met Find My Friends kun je namelijk ook een zogenaamde geofence om iemand heen zetten. Dat werkt zo. Stel je voor, je hebt met je broer afgesproken in de dierentuin. In plaats van te bellen zet je een geofence om je huidige locatie. Zodra jij vertrekt krijgt je broer een notificatie.

Bij het plaatsen van een geofence kun je de straal aanpassen. Zo zorg je ervoor dat je broer geen waarschuwing krijgt als jij nog even de vuilniszakken buiten zet, maar wel als je op weg gaat naar de dierentuin.

Met een geofence kun je een virtueel hek om iemand zetten

Met een zogenaamde ‘geofence’ kun je een virtueel hek om iemand zetten

Mocht jij punctueler zijn dan hij, dan kun je het ook andersom doen en een notificatie krijgen zodra je broer éindelijk van huis gaat.

Maar Find My Friends heeft nog zoveel meer toepassingen. Zo kun je instellen dat jij een berichtje krijgt als je vriendin van werk vertrekt, zodra je kinderen thuis zijn gekomen, of als je vrienden in de kroeg zitten.

Maar ja… nu hoor ik je denken: wat blijft er nog over van mijn privacy? Daar hoef je je niet teveel zorgen over te maken. Je kunt jezelf namelijk eenvoudig even tijdelijk van de radar halen. Je vrienden blijven dan vindbaar voor jou, maar jij even niet meer voor hun. Best handig als je even anoniem wilt zijn, al maakt de melding ‘locatie tijdelijk niet beschikbaar’ je vrienden misschien alleen maar nieuwsgieriger.

verberg-locatie

Wil je een moment voor jezelf? Dan is dit schuifje voor jou!

Maar goed, zolang jij en je vrienden geen geheimen voor elkaar hebben, hoef je met de Find My Friends-app elkaar nooit meer kwijt te raken.

En nu?