Labs: Continuity

Lucas op 15 oktober 2014

Als je een Mac hebt, dan is de kans groot dat je daarnaast een iPhone en misschien ook wel een iPad hebt. Kortom, je werk verdeel je steeds vaker over verschillende gadgets. Met Yosemite en iOS 8 breekt Apple een fictieve muur tussen deze apparaten af. Sterker nog, ze werken nu samen als ze merken dat ze in elkaars buurt zijn. Apple noemt dit ‘continuity’ en we zetten de voordelen voor je op een rij.

Bellen via je Mac
Bellen doe je natuurlijk met je iPhone. Maar het is in Yosemite ook mogelijk om met je Mac te bellen en gebeld te worden. Je Mac en iPhone moeten hiervoor wel op hetzelfde wifi netwerk zitten. Als iemand je belt, verschijnt er in de hoek van het scherm een notificatie. Je kunt dus vanaf je Mac een gesprek starten zonder je iPhone aan te raken. Heb je helemaal geen tijd voor een gesprek, dan kun je ook direct een berichtje sturen.

Je kunt direct vanaf een website bellen

Je kunt direct vanaf een website bellen

Hand Off
Je Mac, iPhone en iPad weten precies van elkaar wat ze doen. Ben je bijvoorbeeld een adres aan het opzoeken in de Kaarten app op je Mac, dan zie je op je iPad linksonder in de hoek het Kaarten app icoontje. Swipe van onder naar boven en je zit op precies dezelfde plek in de Kaarten app. Omgekeerd geldt hetzelfde. Schrijf je een mailtje op je iPhone, dan verschijnt naast het Dock op je Mac een mailicoontje. Klik je hierop, dan opent mail niet alleen, maar ook het mailtje waarin je bezig was.

Vanaf het lockscreen kun je meteen verder waar je gebleven was

Vanaf het lockscreen kun je meteen verder waar je gebleven was

Hotspot
De Hotspotfunctie ken je natuurlijk al. Dankzij de internetverbinding van je iPhone kun je overal het internet op. Maar het is altijd zo’n gedoe. Eerst moet je je iPhone erbij pakken en in de settings de hotspotfunctie aanzetten. En dan moet je op je Mac verbinding maken met je iPhone en een wachtwoord invullen. Dit is met iOS 8 en Yosemite verleden tijd. Je Mac ziet automatisch dat je iPhone in de buurt is, en dus zie je bij de wifinetwerken je iPhone staan. Makkelijker kan het bijna niet. Ook zie je hier hoe sterk het signaal is van je iPhone en hoe vol de accu is.

Je iPhone verschijnt automatisch als hotspot

Je iPhone verschijnt automatisch als hotspot

Airdrop
Dan hebben we natuurlijk nog AirDrop. Hiermee kon je al makkelijk foto’s en documenten delen met andere iOS apparaten. Maar nu is het ook mogelijk om ze te delen met Macs. Kortom, delen is nog nooit zo makkelijk geweest.

En nu?