Labs: Berichten app in iOS 8

Maarten op 02 september 2014

Deze hele week previewen we iOS 8 en OS X Yosemite. Vandaag de vernieuwde berichten app in iOS 8. Door het toevoegen van een slimme interface, spraakberichten, locaties, video en meer tilt Apple berichten naar een hoger niveau. Er gebeurt heel wat tussen de tekstballonnetjes.

Met het microfoontje rechts in het scherm is het mogelijk spraakberichten te versturen. Houdt dit knopje ingedrukt en je kunt direct losbranden. Met een simpele veeg omhoog, verstuur je het spraakbericht en kun je je pleidooi terug­luisteren. Een foto of video maken om direct te versturen, is een stuk makkelijker in de nieuwe berichten app. Plaats je vinger op de camerabutton en het cameravenster zal meteen verschijnen. Tik je kort op de button, dan kun je een foto kiezen uit je galerij.

BerichteniOS82

Media sturen is nu veel makkelijker.

De nieuwe functies Handoff en Continuity spelen ook bij Apple’s nieuwe berichten app een belangrijke rol. De functies zorgen ervoor dat iOS 8 en OS X Yosemite beter met elkaar samenwerken. Begin bijvoorbeeld een tekstdocument op je iPhone en schrijf direct verder op je Mac. De berichten app heeft deze brug naar OS X Yosemite ook gekregen. SMS-berichten zijn direct te lezen en te beantwoorden via de Mac en iMessage synchroniseert beter dan ooit tevoren.

Deel je locatie met groepen of in een privé-chat

Deel je locatie met groepen of in een privé-chat

Ben je in een toffe kroeg en wil je je vrienden even melden waar je bent, dan heeft Apple nog een handigheidje voor je toegevoegd. Je kunt je locatie delen met een hele iMessage-groep. Deze groepen kon je al even maken, maar in iOS 8 kun je ze ook een naam geven. Het is natuurlijk ook mogelijk een kaartje van jouw locatie naar een contactpersoon in privé-chat te sturen. Zo zal je date niet per ongeluk bij de overburen voor de deur staan.

Met deze nieuwe versie van de berichten app en iMessage, biedt Apple een volwaardig alternatief voor Whatsapp. Het grote pluspunt van Apple’s berichtenservice ten opzichte van de concurrentie, is de naadloze samenwerking tussen Mac en iPhone. Een bericht is niet meer snel te missen.

Eerder verschenen in deze serie:

En nu?