16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)
 • Q:
  Bijdrager
  Laurensblom

  sticker voor apple-toets

  Ik bedacht me net dat het heerlijk zou zijn om een stickertje op de vroegere apple-toets te plakken. Al jaren tik ik af en toe verkeerd omdat ik zo gewend ben om dat appeltje in mijn linkerooghoek te zien. Weet iemand of zo’n stickertje bestaat? Of heeft iemand een andere oplossing?

  Bijdrager
  Navuri

  Welke Apple toets?

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Laurens bedoelt de ?-toets, waar vroeger ook een ?-symbool op stond, en die daarom door veel mensen nog altijd “Apple-toets” of het (als je het mij vraagt) verschrikkelijke “appeltje” wordt genoemd. Aangezien het teken al jaren niet meer op die toets voorkomt is denk ik een makkelijke(re) oplossing om te wennen aan het woord “Command” en het symbool “?”:)

  Maar wil je persé dat symbool op je toetsenbord, dan is er een eenvoudige oplossing: print het symbool ? uit (het zit onder ??K), laten we zeggen in 12-punts grootte middenop op een stuk papier; snijd het uit met een scherp hobbymes; leg het papier zo op je toetsenbord dat het uitgesneden symbool boven de gewenste toets zit; pak dan een spuitbus verf in je favoriete kleur, houd het papier goed vast en spuit (heel kort) op het uitgesneden symbooltje. Klaar:)

  Bijdrager
  Navuri

  Knutselen voor gevorderden!:D

  Bijdrager
  deonprins

  Zou dan wel even het toetsje eruit klikken, just in case.

  Bijdrager
  Ap-pel-tje

  Dat zelf maken kan maar is wel heel precies werk, kun je het apple logo niet uitprinten op een etiket papier dat kun je namelijk opplakken. Knip het appeltje eruit en klaar.

  Bijdrager
  Haike

  Op een Apple2e+ Had je een ? (gesloten) apple toets, aan de andere kant van de spatiebalk zat een open apple toets. Dus het kan nog erger..:wink:

  Bijdrager
  Verwijder

  Op de Mac stond ook een open, niet een dicht, Appletje. Veel mensen wisten in het begin niet hoe ze ? moesten noemen. Officieel heette het dacht ik de klaver-toets maar men had het ook wel over de ventilator-toets.

  Bijdrager
  Haike

  Of propellor toets..

  Bijdrager
  Ree

  Wij werken als zo lang met mac’s dat wij het nog steeds hebben over Appeltje-Q of Appeltje-Shift-G. Veel nieuwkomers in het bedrijf staan ons (de oude kern) dan stom aan te staren van “Waar zit dat knoppie dan!?”. Het erge is; wij hebben dat niet door, dat zit zo ingebakken. En nog beter; die knop weten we blindelings te vinden (Muscle-Memory)

  Wat betreft het verkrijgen van het appeltje op je toets; misschien kun je van die “kras-letters” vinden met een appeltje, of met een 0.1 mm zwarte fineliner zelf tekenen…. blijft allemaal erg lastig, denk ik zo.

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke
  Ap-pel-tje op 24 mei 2012

  Dat zelf maken kan maar is wel heel precies werk, kun je het apple logo niet uitprinten op een etiket papier dat kun je namelijk opplakken. Knip het appeltje eruit en klaar.

  Het was ook geen volledig serieuze suggestie. Als het zou gaan om een logo van een paar centimeter groot was het dat wel geweest, maar met de afmeting die nodig is voor een toets is het wel heel erg priegelwerk.

  Willemien op 24 mei 2012

  Veel mensen wisten in het begin niet hoe ze ? moesten noemen. Officieel heette het dacht ik de klaver-toets maar men had het ook wel over de ventilator-toets.

  De officiële naam van de toets is “Command”, voor zover ik weet.

  Ree op 25 mei 2012

  Veel nieuwkomers in het bedrijf staan ons (de oude kern) dan stom aan te staren van “Waar zit dat knoppie dan!?”.

  En zie hier waarom het mij dus handiger lijkt dat iedereen die “Apple-toets” of “appeltje” o.i.d. zegt, zich aanleert in plaats daarvan “Command” te gebruiken:)

  Bijdrager
  Haike
  Ree op 25 mei 2012

  Wij werken als zo lang met mac\’s dat wij het nog steeds hebben over Appeltje-Q of Appeltje-Shift-G. Veel nieuwkomers in het bedrijf staan ons (de oude kern) dan stom aan te staren van “Waar zit dat knoppie dan!?”. Het erge is; wij hebben dat niet door, dat zit zo ingebakken. En nog beter; die knop weten we blindelings te vinden (Muscle-Memory)

  Dat is heel herkenbaar….:grin:

  Bijdrager
  brabant

  Op mijn toetsenbord (Apple extended keyboardII), wie kent het nog, zit nog prachtig de Apple-toets. Werkt nog steeds met de laatste iMac. Heb ook nog een reserve apart staan, mocht er iets stukgaan. Hoezo sentiment.
  Ik kwam een paar jaar geleden bij vrienden met ook een Mac en de kleinste van 4 zag mijn Apple logo op mijn (ook al oude Apple) polo en riep enthousiast uit” He kijk, een appeltje-Q shirt!
  Ik zeg het nog steeds overigens en dat wordt gedoogd gelukkig.

  Bijdrager
  Pivni Pes

  Appeltje C, V, enzovoort, wordt bij ons nog steeds gehanteerd, wat is er mis mee.
  Het tekentje op de toets zal me een biet wezen, hoewel mijn moeder zo’n PC toetsenbord heeft bij haar iMac, dat Windows vlaggetje irriteer me mateloos en verward me.

  Bijdrager
  Jakko Westerbeke

  Wat er mis mee is, is dat het voor mensen die nog nooit een toetsenbord met een ?-teken op een toets gezien hebben, helemaal niet duidelijk is welke toets bedoeld wordt. Jij en ik weten het wel, maar iemand die net vorige week een Mac gekocht heeft hóógstwaarschijnlijk niet — en toch worden tegen zo iemand zonder erbij na te denken dingen gezegd als: “Druk appeltje-Q in om programma’s te stoppen.”

  Dáárom [s]vecht ik tegen deze bierkaai[/s] pleit ik voor een mentale zoek-en-vervangactie om “Apple-toets” en “appeltje” te vervangen door de term “Command”:)

  Bijdrager
  iep

  Graag want iedere manual meldt vandaag de dag Command of cmd als toets en geen appeltje. Het is nogal moeilijk om iets wat jarenlang gewoonte was af te leren:(

16 berichten aan het bekijken - 1 tot 16 (van in totaal 16)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.