30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 31)
 • Q:
  Bijdrager
  Fireman

  iPad vs iPod touch

  Kan men hier aangeven wat de ups and downs zijn tussen de iPad 16GB wifi en de nieuwste iPod touch 8GB

  Voor welke moet men/ik kiezen.

  Heb momenteel een iPod touch eerste generatie en ik zou wel een (vlottere) opvolger willen hebben.

  Ik gebruik ‘m hoofdzakelijk om effe te internetten, afstandsbediening voor mijn audio, mail checken

  Bijdrager
  Maverick9898

  Je gebruikt ‘m alleen binnenshuis? Dan is een iPad natuurlijk een mooie oplossing voor het even internetten en je mail en de occasional app. Als je ook graag naar buiten wilt en m dan echt als iPod gebruikt (dus muziek onderweg) is een iPad een beetje groot en zou ik voor de iPod touch gaan. Daarnaast moet je ook de prijs meewegen;). Een iPad is een stukje duurder dan de iPod touch.

  Bijdrager
  KarelWillem
  Fireman op 25 september 2010

  …Ik gebruik ‘m hoofdzakelijk om effe te internetten, afstandsbediening voor mijn audio, mail checken…

  Een touch dus.

  229 euro tegen 499? Dat is toch geen serieus vergelijk?

  Bijdrager
  Maverick9898

  Je weet het niet KW. Hij weet denk ik wel hoe duur een iPad is. Sommige mensen zeggen ‘effe’ maar bedoelen een uur internetten. Dan is een iPad toch veel relaxeder als ie dat geld heeft of heb ik dat verkeerd?

  Bijdrager
  1984

  Helemaal eens met @KarelWillem, ook omdat je hem als afstandsbediening gebruikt.

  @Maverick9898
  is in zo’n geval een iMac / MacBook (pro) niet handiger dan een 9 ” scherm

  Bijdrager
  Pieterr

  Ik ben het eens met Maverick.

  Internetten _kan_ op de iPod touch, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Als je eenmaal een keer hebt geinternet op de iPad, zul je nooit meer willen Internetten op de iPod touch (tenzij je niets anders bij je hebt).

  En de TS zal inderdaad al wel weten dat de iPad aanzienlijk prijziger is dan de iPod touch.

  Bijdrager
  Fireman

  Ik heb een iMac op de eettafel staan ( een redelijk grote;) ) waar mijn muziek bestanden op staan.
  Moet zeggen dat mijn kids het ook steeds interessanter vinden om op internet te gaan.

  Inderdaad alleen in huis en effe internetten is af en toe 10 min. dan. Mijn audio set aansturen gebeurd ook geregeld. Dus redelijk actief in gebruik.

  De iPod touch die ik nu heb gebruik ik intensief en ik ben bang dat een iPad minder handzaam zal zijn. Verder ga ik er vanuit dat de applicaties nagenoeg het zelfde zijn alleen kleiner en een camera.

  Bijdrager
  Maverick9898

  @1984: Ik denk dat het met die afstandsbediening wel goed komt. Hij kan vooralsnog de Remote app gebruiken, helemaal aangezien die hetzelfde is als op de iPod touch.
  Ik zou overigens ook niet zeggen dat dan een MacBook Pro handiger is. Ik ben helemaal niet zo’n iPad-fan maar ik denk dat gewoon normaal internetten op zo’n iPad hartstikke goed kan voor de gemiddelde gebruiker. Bij een MacBook of iMac zit je al gauw aan 1000 euro:P. Dat gaat al helemaal over de prijs heen, lijkt me;).

  Bijdrager
  Pieterr

  Afstandbediening voor de audio: dan wint uiteraard de iPod touch, zonder twijfel. Maar die heb je toch al?

  Bijdrager
  Maverick9898

  Ja, ik denk dat als je de iPod neemt, dat je dan an sich geen spijt gaat hebben. Je mist in principe niks omdat je tot nu toe ook al een iPod touch gebruikt. Maar qua internet is een iPad wel erg mooi en handig. En ik denk dat je het ook voor meer gaat gebruiken dan bij een iPod touch. Dat kan KW wel beamen denk ik haha:P. Maarja, als je zegt dat hoef ik niet en het is verder prima zo, dan voldoet een iPod touch ook, zoals ie dat tot nu toe ook heeft gedaan.

  Bijdrager
  iFlorens

  Als je vooruitgang wil boeken moet je echt voor de iPad gaan, zit er nu bijv ook op. Internetten gaat gewoon heel goed, geen gedoe met te kleine toetsenbordjes enzo, denk ook dat je kinderen je iPad leuker zullen vinden. Als je hem alleen binnenshuis gebruikt zal je ook niet echt veel aan de camera in de nieuwe itouch hebben.

  Bijdrager
  KarelWillem

  Voordelen iPad:
  – groter

  Nadelen:
  – groter
  – duurder
  – zwaarder

  Voordelen iPod:
  – kleiner
  – goedkoper
  – lichter

  Nadelen:
  – kleiner

  Elk nadeel heb z’n voordeel.
  Maar het is maar net wat je wil.

  Door het formaat van het beeldscherm van de iPad is er vaak meer mogelijk op het gebied van spel, afstandsbediening of andere zaken.
  Maar dat zelfde formaat kan voor jou ook een nadeel zijn.

  Bijdrager
  Jordy

  Ik zou een iPad nemen. Voor mail internet en remote heb je echt geen snellere touch nodig.

  Bijdrager
  Trat

  Kun je dat zelf niet bepalen? De voor-, nadelen en verschillen zijn toch evident? Of ligt dat aan mij?

  Maar als ik dan toch mee moet doen: nieuwe iPod Touch nu, nieuwe iPad in 2011. Dat is zo al, en als je er niet echt eentje nodig hebt zou ik zeker wachten op de iPad 2 (doe ik ook).

  Bijdrager
  JBStudio

  Ik zou voor de iPad gaan…. Heerlijk internetten, snel typen. Een groot voordeel vind ik ook uitzending gemist en RTL gemist. Kijkt heerlijk op de iPad. Ik zou wel wachten op de tweede generatie, waarschijnlijk een camera en meer van dat soort verbeteringen. Als geld even geen rol speelt, zou ik voor de iPad gaan.

  Succes

  Geblokkeerd
  Anoniem

  Ik zou geen van beiden nemen, de 300-500 euro sparen en even die tien meter naar de eettafel lopen. Da’s toch aardig wat kleding voor de koters:)

  Bijdrager
  Pieterr

  Cailin, die iPad is misschien juist ook voor de koters, zodat pa achter zijn eigen Mac kan blijven zitten.:wink:

  Bijdrager
  Koetjesreep

  Maar hoe typ je dan snel op je iPad? Mij lukt dat echt niet he om snel erop te typen.

  Bijdrager
  Pieterr

  Snel is relatief. Als je de iPad in landscapemode op je benen hebt liggen en met de vingers van beide handen kunt typen, gaat het best redelijk snel. De meeste tijd kosten de speciale karakters zoals [ en = die je nodig hebt als je een link wilt maken.

  Bijdrager
  Maverick9898

  Misschien is het niet zo snel als op een gewoon toetsenbord maar om nou te zeggen dat het typen op een iPod touch zo denderend gaat;).

  Bijdrager
  brandrob

  Gewoon allebei kopen, heb ik ook gedaan:razz:

  Bijdrager
  mymac
  Koetjesreep op 26 september 2010

  Maar hoe typ je dan snel op je iPad? Mij lukt dat echt niet he om snel erop te typen.

  Dat ligt dan waarschijnlijk aan jou… Op school maak ik vrij veel aantekeningen en opdrachten in de lessen en daar typ ik toch het nodige weg, heel snel ook nog eens. Je moet er gewoon goed voor zitten én een iPad case (of soortgelijke hoes) hebben voor de goede hoek.

  @TS: Ik zou, als dat geld je niet zo veel boeit, lekker voor de iPad gaan. De remote functie werkt prima op je huidige touch, dus dat blijft behouden. Daarnaast kan je hem ook op je iPad gebruiken, en internetten werkt op een iPad zo veel beter dan op een iPhone/touch! Als ik geen zin heb om achter een scherm te duiken (Mac), maar wel een beetje casual wil internetten op de bank, pak ik de iPad. Zie je wat leuks, laat je het even snel zien omdat je hem net als een tijdschrift even uit handen geeft. Dat gaat met een MB(Pro) toch minder makkelijk.

  Bijdrager
  Koetjesreep

  Net zoals deze gast zeker?

  Bijdrager
  mymac

  Haha, die gast kan sowieso al niet overweg met een toetsenbord zoals je zag… Daarbij, na 2 dagen o.i.d. typte ik ook niet zo snel:razz: Maar het lijkt me wel wat om dit een keer serieus getest te zien, niet naar gezocht though. Maar typen ging het niet eens echt om bij Fireman, alleen maar in safari wat sites en een mailtje toch:smile:

  Bijdrager
  JBStudio
  Koetjesreep op 26 september 2010

  Maar hoe typ je dan snel op je iPad? Mij lukt dat echt niet he om snel erop te typen.

  Mijn opmerking was ook meer voor de vergelijking met de iPod Touch. Als je op allebei een stukje moet typen, ben je toch echt sneller klaar op de iPad.

  Bijdrager
  Maverick9898

  Ligt er een beetje aan. Je kan op een iPod touch in een hand sneller typen dan op een iPad in 1 hand:P. Maar over het algemeen typ je sneller met een iPad inderdaad;).

  Bijdrager
  Fireman
  cailin op 26 september 2010

  Da\’s toch aardig wat kleding voor de koters:)

  Ik moet ze natuurlijk niet teveel verwennen he;)

  De iPad 2, dat bied perspectief. Enig idee wat er dan alweer verbeterd is? Dan komen er misschien wel 2de hands iPads op de markt.

  Maar eerst maar eens kijken hoe duur of dat ‘ie wordt en wat het allemaal inhoudt.

  Bijdrager
  Trat

  Typen op een iPad is prima te doen. Er zijn genoeg journalisten die al aan hebben gegeven dat ze hun artikelen prima op een iPad met Pages -en zonder extern toetsenbord- kunnen typen. Het is gewoon een kwestie van een fijne werkhouding vinden en de iPad in een makkelijke hoek plaatsen.

  Bijdrager
  Maverick9898

  Men denkt dat er in ieder geval een camera inkomt. Ook misschien 512 MB RAM. Maarja dat is allemaal speculeren natuurlijk;).

  Bijdrager
  Trat

  Zaken als een beter scherm, dubbele dock connector, lichtere behuizing etc zijn open voor speculatie. Maar het is onwaarschijnlijker dat er geen FaceTime (front)camera en 512MB RAM in komt (IMO echt noodzakelijk) dan dat dit er wel in komt.

30 berichten aan het bekijken - 1 tot 30 (van in totaal 31)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.