3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Q:
  Bijdrager
  wdvretuow

  iMac start niet meer op, fout met Harddisk?

  Hallo!

  Nadat ik gisteren de gruwelijke fout heb gemaakt om mijn iMac (model van zo’n 4 jaar oud) met de knop ingedrukt uit te zetten, wil hij niet meer opstarten.

  Ik krijg het apple logo en laad-icoon te zien, daaronder een laadbalk die voor misschien 15% laadt en weer verdwijnt. Dan hoor ik een klik (de schijf gaat uit?) en schakelt het systeem zich weer uit.

  Opstarten in de herstel-modus is mogelijk. Ik controleer de schijf beginnende met 1TB en wat nummers, geen probleem mee. Maar bij Macintosh HD zijn er wel problemen. Het volume ‘Macintosh HD’ kan niet helemaal worden gecontroleerd. Fout: Deze schijf moet worden hersteld. Klik op ‘Herstel schijf’.

  Ook dat doe ik braaf, maar dan krijg ik de melding Het volume kan niet helemaal worden gecontroleerd. Fout. Schijfhulpprogramma kan deze schijf niet herstellen. Maak een res- […] -tteer de schijf opnieuw en zet de reservekopie van uw bestanden terug.

  Gelukkig heb ik een timemachine schijf, helaas is de laatste kopie van oktober. Bovendien weet ik van wat ik hier en daar las, dat er nog andere opties zijn. Heel hoopvol ben ik niet, maar voor ik mijn iMac wegbreng naar een winkel die er misschien wel iets mee kan, in ruil voor een fiks bedrag, wil ik er zelf het meeste uit halen.

  Ik heb een bootable usb-stick met Mavericks gemaakt, bleek niet nodig want het valt ook via internet te installeren. Maar ook daar weer een probleem, de aangegeven Macintosh HD en Recovery schijven zijn beveiligd en kunnen niet geselecteerd worden voor een nieuwe installatie.

  In de hoop dat ik nog iets over het hoofd zie probeer ik mijn problemen dus zo gedetailleerd mogelijk te omschrijven. Een complete herinstallatie en daarmee mijn bestanden kwijtraken is natuurlijk de laatste optie, dus ik hoop op nog een klein wonder.

  En ja, ik beloof ik u allen dat ik in het vervolg altijd mijn Time Machine schijf er aan zal hangen en nooit meer geforceerd afsluit. Dat lesje heb ik met de schrik deze dagen wel geleerd..

  Groetjes,
  Wouter

  Bijdrager
  Beech

  Behoorde deze iMac bij het Omruilprogramma van de harddisk ?

  Bijdrager
  hendrik ijzerbroot

  Ten eerste:

  Nadat ik gisteren de gruwelijke fout heb gemaakt om mijn iMac (model van zo’n 4 jaar oud) met de knop ingedrukt uit te zetten

  Dit is per definitie geen ‘gruwelijke fout’ maar de juiste manier om een Mac geforceerd uit te zetten. (Veel gevaarlijker is b.v. om de stekker er uit te trekken).
  Maar geforceerd uitzetten moet je desondanks proberen te vermijden en gewoon ‘zet uit’ gebruiken’ in het Apple menu.
  En als jou iMac in aanmerking komt (of kwam want die actie liep niet voor eeuwig) waar Beech naar verwijst was het gewoon een kwestie van tijd en is het nu mogelijk toeval dat je HD zo te zien de geest heeft gegeven. Het laadbalkje wat je bij opstarten ziet is een geforceerde HD controle. Dit gebeurt als er tijdens het opstarten een ernstig probleem met de HD optreed. Als je opstart in safe-mode zie je het zelfde en gebeurt er vermoedelijk ook het zelfde. (Of te wel het opstarten stopt)

  De TM back-up terug zetten heeft natuurlijk geen nut als de HD onbetrouwbaar is. Als je opstart vanaf de recovery partitie (want die lijkt je te hebben) door direct na het opstart geluid cmd-R ingedrukt te houden kun je zoals ik begrijp geen her-instal uitvoeren? Dat is op zijn minst vreemd want dat zou gewoon moeten kunnen. Als je vanuit de Recovery partitie schijfhulpprogramma opent, ziet dit programma dan wel je HD?

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.